Artikel top billede

Google beskylder nordkoreanske statshackere for at gå målrettet mod sikkerhedsfolk på sociale medier

Nordkoreanske hackere udgiver, ifølge Google, sig for at være kolleger i sikkerheds-branchen, og narrer sikkerhedsfolk hen på deres falske blogs.

Google beskydler hackere i Nordkorea for at foregive at være cybersikkerhedsbloggere, der målretter sig mod sikkerhedsefterforskere på sociale medieplatforme som Twitter og LinkedIn.

Det skriver CNBC.

Søgegiganten meddelte i mandags, at dens trusselsanalysegruppe har “identificeret en løbende kampagne rettet mod sikkerhedsfolk, der arbejder med sårbarhedsforskning og -udvikling hos forskellige virksomheder og organisationer.”

Søgemaskinen tilskriver en sådan kampagne til en regeringsstøttet enhed med base i Nordkorea.

Hackerne skal angiveligt have oprettet en blog og flere Twitter-profiler for at komme i kontakt med sikkerhedsefterforskere. De brugte også platformene LinkedIn, Telegraph, Discord, Keybase samt e-mail-kontoer.

Hackerne brugte kontierne til at sende links til bloggen og dele videoer af softwareudnyttelser, som de hævdede at have fundet.

”Efter oprettelse af indledende kommunikation ville aktørerne spørge den målrettede efterforsker, om vedkommende ønskede at samarbejde om sårbarhedsforskning,” skriver Googles talsmand Adam Weidemann.

Aktørerne delte derefter en gruppe filer med sikkerhedsfolkene, der indeholdt malware.

Google angav adskillige konti og websteder, - herunder 10 Twitter-profiler og fem LinkedIn-profiler - som de mener styres af hackerne. Desuden er der observeret flere tilfælde af sikkerhedsfolk, der var kompromitteret efter at have besøgt den falske blog.

Weidemann opfordrer alle, der måtte have oplysninger i sagen, til at henvende sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere