Artikel top billede

Google beskylder nordkoreanske statshackere for at gå målrettet mod sikkerhedsfolk på sociale medier

Nordkoreanske hackere udgiver, ifølge Google, sig for at være kolleger i sikkerheds-branchen, og narrer sikkerhedsfolk hen på deres falske blogs.

Google beskydler hackere i Nordkorea for at foregive at være cybersikkerhedsbloggere, der målretter sig mod sikkerhedsefterforskere på sociale medieplatforme som Twitter og LinkedIn.

Det skriver CNBC.

Søgegiganten meddelte i mandags, at dens trusselsanalysegruppe har “identificeret en løbende kampagne rettet mod sikkerhedsfolk, der arbejder med sårbarhedsforskning og -udvikling hos forskellige virksomheder og organisationer.”

Søgemaskinen tilskriver en sådan kampagne til en regeringsstøttet enhed med base i Nordkorea.

Hackerne skal angiveligt have oprettet en blog og flere Twitter-profiler for at komme i kontakt med sikkerhedsefterforskere. De brugte også platformene LinkedIn, Telegraph, Discord, Keybase samt e-mail-kontoer.

Hackerne brugte kontierne til at sende links til bloggen og dele videoer af softwareudnyttelser, som de hævdede at have fundet.

”Efter oprettelse af indledende kommunikation ville aktørerne spørge den målrettede efterforsker, om vedkommende ønskede at samarbejde om sårbarhedsforskning,” skriver Googles talsmand Adam Weidemann.

Aktørerne delte derefter en gruppe filer med sikkerhedsfolkene, der indeholdt malware.

Google angav adskillige konti og websteder, - herunder 10 Twitter-profiler og fem LinkedIn-profiler - som de mener styres af hackerne. Desuden er der observeret flere tilfælde af sikkerhedsfolk, der var kompromitteret efter at have besøgt den falske blog.

Weidemann opfordrer alle, der måtte have oplysninger i sagen, til at henvende sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere