Google beskylder nordkoreanske statshackere for at gå målrettet mod sikkerhedsfolk på sociale medier

Nordkoreanske hackere udgiver, ifølge Google, sig for at være kolleger i sikkerheds-branchen, og narrer sikkerhedsfolk hen på deres falske blogs.

Google beskydler hackere i Nordkorea for at foregive at være cybersikkerhedsbloggere, der målretter sig mod sikkerhedsefterforskere på sociale medieplatforme som Twitter og LinkedIn.

Det skriver CNBC.

Søgegiganten meddelte i mandags, at dens trusselsanalysegruppe har “identificeret en løbende kampagne rettet mod sikkerhedsfolk, der arbejder med sårbarhedsforskning og -udvikling hos forskellige virksomheder og organisationer.”

Søgemaskinen tilskriver en sådan kampagne til en regeringsstøttet enhed med base i Nordkorea.

Hackerne skal angiveligt have oprettet en blog og flere Twitter-profiler for at komme i kontakt med sikkerhedsefterforskere. De brugte også platformene LinkedIn, Telegraph, Discord, Keybase samt e-mail-kontoer.

Hackerne brugte kontierne til at sende links til bloggen og dele videoer af softwareudnyttelser, som de hævdede at have fundet.

”Efter oprettelse af indledende kommunikation ville aktørerne spørge den målrettede efterforsker, om vedkommende ønskede at samarbejde om sårbarhedsforskning,” skriver Googles talsmand Adam Weidemann.

Aktørerne delte derefter en gruppe filer med sikkerhedsfolkene, der indeholdt malware.

Google angav adskillige konti og websteder, - herunder 10 Twitter-profiler og fem LinkedIn-profiler - som de mener styres af hackerne. Desuden er der observeret flere tilfælde af sikkerhedsfolk, der var kompromitteret efter at have besøgt den falske blog.

Weidemann opfordrer alle, der måtte have oplysninger i sagen, til at henvende sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.