Artikel top billede

Google beskylder nordkoreanske statshackere for at gå målrettet mod sikkerhedsfolk på sociale medier

Nordkoreanske hackere udgiver, ifølge Google, sig for at være kolleger i sikkerheds-branchen, og narrer sikkerhedsfolk hen på deres falske blogs.

Google beskydler hackere i Nordkorea for at foregive at være cybersikkerhedsbloggere, der målretter sig mod sikkerhedsefterforskere på sociale medieplatforme som Twitter og LinkedIn.

Det skriver CNBC.

Søgegiganten meddelte i mandags, at dens trusselsanalysegruppe har “identificeret en løbende kampagne rettet mod sikkerhedsfolk, der arbejder med sårbarhedsforskning og -udvikling hos forskellige virksomheder og organisationer.”

Søgemaskinen tilskriver en sådan kampagne til en regeringsstøttet enhed med base i Nordkorea.

Hackerne skal angiveligt have oprettet en blog og flere Twitter-profiler for at komme i kontakt med sikkerhedsefterforskere. De brugte også platformene LinkedIn, Telegraph, Discord, Keybase samt e-mail-kontoer.

Hackerne brugte kontierne til at sende links til bloggen og dele videoer af softwareudnyttelser, som de hævdede at have fundet.

”Efter oprettelse af indledende kommunikation ville aktørerne spørge den målrettede efterforsker, om vedkommende ønskede at samarbejde om sårbarhedsforskning,” skriver Googles talsmand Adam Weidemann.

Aktørerne delte derefter en gruppe filer med sikkerhedsfolkene, der indeholdt malware.

Google angav adskillige konti og websteder, - herunder 10 Twitter-profiler og fem LinkedIn-profiler - som de mener styres af hackerne. Desuden er der observeret flere tilfælde af sikkerhedsfolk, der var kompromitteret efter at have besøgt den falske blog.

Weidemann opfordrer alle, der måtte have oplysninger i sagen, til at henvende sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen