Artikel top billede

Zendesks omsætning runder en milliard dollar - men pengene fosser ud af selskabet

Danske Zendesk har ført Silicon Valley-eventyret hele vejen til sin første milliard dollar i omsætning. Og ambitionen er at tredoble omsætningen de næste fem år.

Zendesk har nået en milepæl i sit seneste årsregnskab, der opgør 2020.

En milliard dollar – 6,13 milliarder i danske kroner – i årlig omsætning kan den dansk-stiftede softwarevirksomhed nu sætte to streger under.

CRM-firmaet leverer en platform samt værktøjer, der gør det muligt for virksomheder at etablere og vedligeholde relationer og styre og levere kundeservice.

Læs også: Danske Zendesk runder milepæl: Har kurs mod omsætning på en milliard dollar

Tilbage i oktober var første gang et kig i krystalkuglen – den såkaldte annual run rate – viste de ekstra mange nuller på omsætningen, der var i vente for Silicon Valley-virksomheden.

Og lige så glad stifteren Mikkel Svane dengang var for at se målet i horisonten, dobbelt så glad kan man forestille sig, at han nu er for faktisk at kunne sætte det 10-cifrede tal i regnskabet.

Selskabet oplyser, at det planlægger yderligere at tredoble omsætningen over de næste fem år.

Læs også: 50 tech-iværksættere er gået sammen om ny brancheforening: Se listen med de prominente navne her

Dog fremgår det også af regnskabet, at Zendesk har tabt 218 millioner dollar i 2020 på bundlinjen og 156 millioner dollar på driften.

En særlig region har båret væksten i 2020

Sammen med årsregnskabet kom også opgørelsen for 4. kvartal 2020.

Europa, Mellemøsten og Afrika – også kaldet EMEA-regionerne – var en særlig vigtig drivkraft gennem kvartalet, oplyser Zendesk. I alt er 28,9 procent af Zendesks omsætning hentet i disse regioner.

I en pressemeddelelse siger Peter Lorant, der er COO hos Zendesk:

”I et år med forandring og usikkerhed har vi også set virksomheder udvise utrolig fleksibilitet og innovation, da de anerkender behovet for et fokus på kundeoplevelsen. Dette afspejles i virksomhedens vækst både globalt og i EMEA-regionen, da vi hjælper et voksende antal virksomheder med at engagere sig med deres kunder på tværs af nye og digitale kanaler og samtidig støtte deres egne medarbejdere i nye måder arbejde på."

Læs også: Københavnsk tech-startup henter investering på 28 millioner: "Vi pejler efter at nå samme størrelse som Zendesk"

Zendesk er oprideligt en københavnsk virksomhed, der blev stiftet i 2007, men har i dag base i San Francisco i Californien. De tre stiftere hedder Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl.