Artikel top billede

Zendesks omsætning runder en milliard dollar - men pengene fosser ud af selskabet

Danske Zendesk har ført Silicon Valley-eventyret hele vejen til sin første milliard dollar i omsætning. Og ambitionen er at tredoble omsætningen de næste fem år.

Zendesk har nået en milepæl i sit seneste årsregnskab, der opgør 2020.

En milliard dollar – 6,13 milliarder i danske kroner – i årlig omsætning kan den dansk-stiftede softwarevirksomhed nu sætte to streger under.

CRM-firmaet leverer en platform samt værktøjer, der gør det muligt for virksomheder at etablere og vedligeholde relationer og styre og levere kundeservice.

Læs også: Danske Zendesk runder milepæl: Har kurs mod omsætning på en milliard dollar

Tilbage i oktober var første gang et kig i krystalkuglen – den såkaldte annual run rate – viste de ekstra mange nuller på omsætningen, der var i vente for Silicon Valley-virksomheden.

Og lige så glad stifteren Mikkel Svane dengang var for at se målet i horisonten, dobbelt så glad kan man forestille sig, at han nu er for faktisk at kunne sætte det 10-cifrede tal i regnskabet.

Selskabet oplyser, at det planlægger yderligere at tredoble omsætningen over de næste fem år.

Læs også: 50 tech-iværksættere er gået sammen om ny brancheforening: Se listen med de prominente navne her

Dog fremgår det også af regnskabet, at Zendesk har tabt 218 millioner dollar i 2020 på bundlinjen og 156 millioner dollar på driften.

En særlig region har båret væksten i 2020

Sammen med årsregnskabet kom også opgørelsen for 4. kvartal 2020.

Europa, Mellemøsten og Afrika – også kaldet EMEA-regionerne – var en særlig vigtig drivkraft gennem kvartalet, oplyser Zendesk. I alt er 28,9 procent af Zendesks omsætning hentet i disse regioner.

I en pressemeddelelse siger Peter Lorant, der er COO hos Zendesk:

”I et år med forandring og usikkerhed har vi også set virksomheder udvise utrolig fleksibilitet og innovation, da de anerkender behovet for et fokus på kundeoplevelsen. Dette afspejles i virksomhedens vækst både globalt og i EMEA-regionen, da vi hjælper et voksende antal virksomheder med at engagere sig med deres kunder på tværs af nye og digitale kanaler og samtidig støtte deres egne medarbejdere i nye måder arbejde på."

Læs også: Københavnsk tech-startup henter investering på 28 millioner: "Vi pejler efter at nå samme størrelse som Zendesk"

Zendesk er oprideligt en københavnsk virksomhed, der blev stiftet i 2007, men har i dag base i San Francisco i Californien. De tre stiftere hedder Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl.Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.