Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Stor stigning i mængden af had, mobning, selvskade og selvmord på Facebook og Instagram

Mere indhold med mobning, chikane, vold, selvskade og selvmord og udnyttelse af børn er endt i Facebooks filtre i tredje kvartal af 2020. Stigningen skyldes, ifølge Facebook selv, bedre algoritmer.

Ifølge en ny rapport fra Facebook har det sociale medie fanget endnu mere hadefuldt, voldeligt og krænkende indhold på sin platform i fjerde kvartal af 2020 end kvartalet før.

Facebook peger selv på, at stigningen i antallet af opsnappet indhold skyldes det sociale medies egen ændring af de algoritmer, der spejder efter det skadelige materiale.

I fjerde kvartal har Facebook reageret på:

- 26,9 millioner opslag med hadefuld retorik (her er tallet 22,1 millioner enheder i tredje hvartal 2020).

- 6,4 millioner opslag med organiseret hadindhold, (fire millioner i tredje kvartal).

- 6,3 millioner opslag med mobning og chikaneindhold (tallet lå på 3,5 millioner i tredje kvartal).

- 2,5 millioner opslag med selvmord og selvskadende indhold (1,3 millioner i tredje kvartal)

De stigende tal, der skyldes forbedringer af Facebooks søgealgoritmer relaterer sig til tallene, der handler om mobning og chikane, hadefuld retorik og selvmord og selvskade.

I tredje kvartal var også opgjort mængden af indhold med vold, nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn.

Dengang lød tallene på:

- 19,2 millioner opslag med voldeligt og grafisk indhold (15 millioner i andet kvartal).

- 12,4 millioner opslag med nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn (dette tal lå på 9,5 millioner i andet kvartal).

Dengang lød det fra Facebook:

"Vores proaktive detektionsrater for overtrædelse af indhold er steget fra andet kvartal på tværs af de fleste politikker på grund af forbedringer i kunstig intelligens og udvidelse af vores detektionsteknologier til flere sprog."

Tallet for selvmord og selvskade er eksploderet - igen

Også på Facebooks undermedie Instagram er mængden af opsnappet indhold med skadelig karakter steget.

Her er antallet af enheder med karakter af mobning og chikane steget til det dobbelte fra kvartalet før. Og organiseret had er steget fra 224.000 opsnappede enheder til 308.000.

Fra andet til tredje kvartal 2020 steg hadefuld retorik samt indhold med nøgenhed og udnyttelse af børn steget til mere end det dobbelte.

Havefuld retorik er fra tredje til fjerde kvartal 'kun' steget med 100.000 enheder.

Men endnu engang er antallet af opslag med selvmord og selskade eskaleret. Fra tredje til fjerde kvartal er antallet steget med 2,1 millioner.

Fra andet til tredje kvartal blev der identificeret over 10 gange så meget (fra 277.400 enheder i andet kvartal til 1,3 millioner i tredje).

"Stigningen i vores proaktive detektionsrate for hadefuld tale på Instagram var drevet dels af forbedring af vores proaktive detektionsteknologi til engelsk, arabisk og spansk og udvidelse af automatiseringsteknologi," lød det dengang fra Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere