Stor stigning i mængden af had, mobning, selvskade og selvmord på Facebook og Instagram

Mere indhold med mobning, chikane, vold, selvskade og selvmord og udnyttelse af børn er endt i Facebooks filtre i tredje kvartal af 2020. Stigningen skyldes, ifølge Facebook selv, bedre algoritmer.

Ifølge en ny rapport fra Facebook har det sociale medie fanget endnu mere hadefuldt, voldeligt og krænkende indhold på sin platform i fjerde kvartal af 2020 end kvartalet før.

Facebook peger selv på, at stigningen i antallet af opsnappet indhold skyldes det sociale medies egen ændring af de algoritmer, der spejder efter det skadelige materiale.

I fjerde kvartal har Facebook reageret på:

- 26,9 millioner opslag med hadefuld retorik (her er tallet 22,1 millioner enheder i tredje hvartal 2020).

- 6,4 millioner opslag med organiseret hadindhold, (fire millioner i tredje kvartal).

- 6,3 millioner opslag med mobning og chikaneindhold (tallet lå på 3,5 millioner i tredje kvartal).

- 2,5 millioner opslag med selvmord og selvskadende indhold (1,3 millioner i tredje kvartal)

De stigende tal, der skyldes forbedringer af Facebooks søgealgoritmer relaterer sig til tallene, der handler om mobning og chikane, hadefuld retorik og selvmord og selvskade.

I tredje kvartal var også opgjort mængden af indhold med vold, nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn.

Dengang lød tallene på:

- 19,2 millioner opslag med voldeligt og grafisk indhold (15 millioner i andet kvartal).

- 12,4 millioner opslag med nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn (dette tal lå på 9,5 millioner i andet kvartal).

Dengang lød det fra Facebook:

"Vores proaktive detektionsrater for overtrædelse af indhold er steget fra andet kvartal på tværs af de fleste politikker på grund af forbedringer i kunstig intelligens og udvidelse af vores detektionsteknologier til flere sprog."

Tallet for selvmord og selvskade er eksploderet - igen
Også på Facebooks undermedie Instagram er mængden af opsnappet indhold med skadelig karakter steget.

Her er antallet af enheder med karakter af mobning og chikane steget til det dobbelte fra kvartalet før. Og organiseret had er steget fra 224.000 opsnappede enheder til 308.000.

Fra andet til tredje kvartal 2020 steg hadefuld retorik samt indhold med nøgenhed og udnyttelse af børn steget til mere end det dobbelte.

Havefuld retorik er fra tredje til fjerde kvartal 'kun' steget med 100.000 enheder.

Men endnu engang er antallet af opslag med selvmord og selskade eskaleret. Fra tredje til fjerde kvartal er antallet steget med 2,1 millioner.

Fra andet til tredje kvartal blev der identificeret over 10 gange så meget (fra 277.400 enheder i andet kvartal til 1,3 millioner i tredje).

"Stigningen i vores proaktive detektionsrate for hadefuld tale på Instagram var drevet dels af forbedring af vores proaktive detektionsteknologi til engelsk, arabisk og spansk og udvidelse af automatiseringsteknologi," lød det dengang fra Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.