Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Stor stigning i mængden af had, mobning, selvskade og selvmord på Facebook og Instagram

Mere indhold med mobning, chikane, vold, selvskade og selvmord og udnyttelse af børn er endt i Facebooks filtre i tredje kvartal af 2020. Stigningen skyldes, ifølge Facebook selv, bedre algoritmer.

Ifølge en ny rapport fra Facebook har det sociale medie fanget endnu mere hadefuldt, voldeligt og krænkende indhold på sin platform i fjerde kvartal af 2020 end kvartalet før.

Facebook peger selv på, at stigningen i antallet af opsnappet indhold skyldes det sociale medies egen ændring af de algoritmer, der spejder efter det skadelige materiale.

I fjerde kvartal har Facebook reageret på:

- 26,9 millioner opslag med hadefuld retorik (her er tallet 22,1 millioner enheder i tredje hvartal 2020).

- 6,4 millioner opslag med organiseret hadindhold, (fire millioner i tredje kvartal).

- 6,3 millioner opslag med mobning og chikaneindhold (tallet lå på 3,5 millioner i tredje kvartal).

- 2,5 millioner opslag med selvmord og selvskadende indhold (1,3 millioner i tredje kvartal)

De stigende tal, der skyldes forbedringer af Facebooks søgealgoritmer relaterer sig til tallene, der handler om mobning og chikane, hadefuld retorik og selvmord og selvskade.

I tredje kvartal var også opgjort mængden af indhold med vold, nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn.

Dengang lød tallene på:

- 19,2 millioner opslag med voldeligt og grafisk indhold (15 millioner i andet kvartal).

- 12,4 millioner opslag med nøgenhed og seksuel udnyttelse af børn (dette tal lå på 9,5 millioner i andet kvartal).

Dengang lød det fra Facebook:

"Vores proaktive detektionsrater for overtrædelse af indhold er steget fra andet kvartal på tværs af de fleste politikker på grund af forbedringer i kunstig intelligens og udvidelse af vores detektionsteknologier til flere sprog."

Tallet for selvmord og selvskade er eksploderet - igen

Også på Facebooks undermedie Instagram er mængden af opsnappet indhold med skadelig karakter steget.

Her er antallet af enheder med karakter af mobning og chikane steget til det dobbelte fra kvartalet før. Og organiseret had er steget fra 224.000 opsnappede enheder til 308.000.

Fra andet til tredje kvartal 2020 steg hadefuld retorik samt indhold med nøgenhed og udnyttelse af børn steget til mere end det dobbelte.

Havefuld retorik er fra tredje til fjerde kvartal 'kun' steget med 100.000 enheder.

Men endnu engang er antallet af opslag med selvmord og selskade eskaleret. Fra tredje til fjerde kvartal er antallet steget med 2,1 millioner.

Fra andet til tredje kvartal blev der identificeret over 10 gange så meget (fra 277.400 enheder i andet kvartal til 1,3 millioner i tredje).

"Stigningen i vores proaktive detektionsrate for hadefuld tale på Instagram var drevet dels af forbedring af vores proaktive detektionsteknologi til engelsk, arabisk og spansk og udvidelse af automatiseringsteknologi," lød det dengang fra Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere