Artikel top billede

(Foto: OYY)

Huawei-stifter afliver verserende rygter: "Vi kommer ikke til at sælge vores smartphone-afdeling"

Topchef og grundlægger af Huawei, Ren Zhengfei, går nu i rette med de salgsrygter, der har floreret den seneste tid. Huawei vil ikke sælge sin smartphone-forretning, understreger han.

"Vi kommer ikke til at sælge vores smartphone-afdeling.”

Sådan lyder det fra Ren Zhengfei, grundlægger og topchef i kinesiske Huawei, på et pressemøde i Taiyuan i Kina.

Han afliver derved den seneste tids rygter, der er gået på, at tech-giganten ville sælge hele eller dele af sin mobil-forretning.

Det skriver Huawei til Computerworld i en meddelelse.

I januar beskrev en række internationale medier rygterne om det eventuelle salg.

Ifølge Reuters lød det, at Huawei ville skille sig af med sine to premium-mærker inden for smartphones, P og Mate.

Her forlød det sig, at Huawei var i gang med de indledende faser af det, der hen ad vejen kan munde ud i regulære forhandlinger.

Drøftelserne skulle angiveligt have været i gang i et par måneder. På den anden side af bordet sidder repræsentanter for et konsortium, der ledes af et investerings-selskab fra Shanghai.

Ifølge Reuters oplysninger begyndte Huawei at sondere mulighederne for at sælge de to highend-mærker i september.

Men disse rygter er nu manet til jorden af Ren Zhengfei.

Læs også: Rygte: Huawei overvejer at sælge sine to top smartphone-brands, P- og Mate

På selv samme pressemøde udtrykker stifteren, at han er optimistisk for Huaweis fremtid.
”Vi har midlerne til at overkomme vanskeligheder,” siger han.

Donald Trump har været ude med riven efter Huawei de senseste år, hvor selskabets blandt andet blev blacklistet i 2019.

Nu er Joe Biden tiltrådt som landets nye præsident. Her kommer også en politisk opfrodring fra Ren Zhengfei til det nye statsoverhoved.

"Hvis Huaweis produktionskapacitet kan blive udvidet, vil det resultere i flere muligheder for, at amerikanske virksomheder vil kunne blive leverandører til os. Jeg tror, det vil være til fordel for både os og dem. Jeg tror, den nye (amerikanske red.) administration vil overveje sådanne forretningsmæssige interesser, når de udvikler ny politik,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere