Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Har du betalt skat? Skattestyrelsen går i gang med at gennemtrawle 20.000 danskeres kryptohandler

Skattestyrelsen får grønt lys til at gennemtrawle 20.000 danskeres handler med kryptovaluta.

Er du en af de 20.000 danskere, der i de senere år har handlet med kryptovaluta på danske kryptobørser, er der en god mulighed for, at dine handler nu vil blive gransket af Skattestyrelsen.

Skatterådet har nemlig givet Skattestyrelsen - det tidligere Skat - grønt lys til at indhente oplysninger om de handler, der er blevet foretaget på tre danske kryptobørser - der ikke er nævnt med navn - mellem 1. januar 2016 og 31. december 2018.

“Det er første gang, vi får et indblik i, hvor mange der har købt og solgt kryptovaluta i Danmark,” siger underdirektør i Skattestyrelsen, Kim Tolstrup.

Skattestyrelsen går nu i gang med at gennemgå oplysningerne. Især vil styrelsen kigge på, om brugerne har opgivet tab og gevinster på handlerne korrekt.

“Vi har nu et solidt datagrundlag for at gå videre i vores arbejde, som handler om at sikre, at borgere og virksomheder betaler det rigtige i skat, hvis de har en gevinst og får fradrag, hvis de har lidt et tab,” lyder det fra Kim Tolstrup.

Han peger på, at styrelsens indledende undersøgelser indikerer, at de kryptohandlende ikke har ‘været så opmærksomme på at få indberettet til os,’ som han formulerer det.

“Derfor er det vigtigt at sige, at det ikke er for sent. Man kan godt få genoptaget sin sag, hvis man har gode grunde til det. Så jeg vil gerne komme med en opfordring til, at man får kigget på, hvad man har selvangivet, hvis man har købt og solgt kryptovaluta de seneste år,” siger han.

Gennemgangen kommer efter, at Skattestyrelsen i december gik i gang med at undersøge mere end 2.700 bitcoin-handler foretaget af danskere på en finsk bitcoin-børs.

Det kan du læse mere om her: Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler.

“Uden at gå for vidt, tror jeg godt man kan sige, at der her er tale om et stort marked, som vi har behov for at se nærmere på. Da vi for nylig modtog oplysninger fra den finske bitcoin-børs, gav det os en lille flig af et større billede, som vi nu har mulighed for at afdække endnu mere af. Hvor mange handlende, det drejer sig om, eller hvor store beløb, der er handlet for, er det dog endnu for tidligt at fortælle noget om endnu,” sagde personskattedirektør Karin Bergen dengang.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Læs også:

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere