Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Har du betalt skat? Skattestyrelsen går i gang med at gennemtrawle 20.000 danskeres kryptohandler

Skattestyrelsen får grønt lys til at gennemtrawle 20.000 danskeres handler med kryptovaluta.

Er du en af de 20.000 danskere, der i de senere år har handlet med kryptovaluta på danske kryptobørser, er der en god mulighed for, at dine handler nu vil blive gransket af Skattestyrelsen.

Skatterådet har nemlig givet Skattestyrelsen - det tidligere Skat - grønt lys til at indhente oplysninger om de handler, der er blevet foretaget på tre danske kryptobørser - der ikke er nævnt med navn - mellem 1. januar 2016 og 31. december 2018.

“Det er første gang, vi får et indblik i, hvor mange der har købt og solgt kryptovaluta i Danmark,” siger underdirektør i Skattestyrelsen, Kim Tolstrup.

Skattestyrelsen går nu i gang med at gennemgå oplysningerne. Især vil styrelsen kigge på, om brugerne har opgivet tab og gevinster på handlerne korrekt.

“Vi har nu et solidt datagrundlag for at gå videre i vores arbejde, som handler om at sikre, at borgere og virksomheder betaler det rigtige i skat, hvis de har en gevinst og får fradrag, hvis de har lidt et tab,” lyder det fra Kim Tolstrup.

Han peger på, at styrelsens indledende undersøgelser indikerer, at de kryptohandlende ikke har ‘været så opmærksomme på at få indberettet til os,’ som han formulerer det.

“Derfor er det vigtigt at sige, at det ikke er for sent. Man kan godt få genoptaget sin sag, hvis man har gode grunde til det. Så jeg vil gerne komme med en opfordring til, at man får kigget på, hvad man har selvangivet, hvis man har købt og solgt kryptovaluta de seneste år,” siger han.

Gennemgangen kommer efter, at Skattestyrelsen i december gik i gang med at undersøge mere end 2.700 bitcoin-handler foretaget af danskere på en finsk bitcoin-børs.

Det kan du læse mere om her: Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler.

“Uden at gå for vidt, tror jeg godt man kan sige, at der her er tale om et stort marked, som vi har behov for at se nærmere på. Da vi for nylig modtog oplysninger fra den finske bitcoin-børs, gav det os en lille flig af et større billede, som vi nu har mulighed for at afdække endnu mere af. Hvor mange handlende, det drejer sig om, eller hvor store beløb, der er handlet for, er det dog endnu for tidligt at fortælle noget om endnu,” sagde personskattedirektør Karin Bergen dengang.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Læs også:

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere