Morgen-briefing: Internet-udbyder Gigabit netter nøgleaftale med Globalconnect / Sydkoreansk net-gigant styrer mod amerikansk børsnotering / Dansk Edtech-platform er nu førende i Europa

Morgen-briefing: Internet-udbyder Gigabit netter nøgleaftale med Globalconnect / Sydkoreansk net-gigant styrer mod amerikansk børsnotering / Dansk Edtech-platform er nu førende i Europa

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 15. februar.

Med morgenens nyhedsoverblik er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Internetudbyderen Gigabit kan fremover tilbyde sin bredbåndskunder over hele landet en forbindelse igennem en ny internetleverandør.

Gennem den nyligt indgåede aftale vil Gigabit fremover benytte Globalconnect fibernet via ’Onefiber’.

”Vi har indgået en aftale, der giver os adgang til højhastighedsbredbånd via fiber gennem Onefibers nyudrullede fibernet på tværs af Danmark. Det er vigtigt for os, at kunderne har friheden til at vælge deres egne digitale indholds- og streamingtjenester, og at vi til hver en tid kan tilbyde kunderne de bedst mulige forbindelser tilpasset til deres behov,” siger Claus Østergaard Olsen, administrerende direktør i Gigabit.

Gigabit-kunderne kan se frem til at blive sluttet til den nye leverandør-bredbånd indenfor de kommende halvanden måneder.

Sydkoreansk net-gigant styrer mod amerikansk børsnotering
Den sydkoreanske nethandels-gigant Coupang sigter efter at blive børsnoteret i USA.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Selskabet har indsendt sin ansøgning til den New Yorks fondsbørs, hvor aktien vil optræde under navnet CPNG.

Den fremadstormende Seoul-baserede virksomhed mønstrede at næsten fordoble sin omsætning i 2020, ved at runde salg for i alt 12 milliarder dollar, mod 6,3 i 2019.

Omfattet af børsnoteringen kunne Bloomberg ikke få bekræftet, men tidligere estimater lyder på, at virksomheden vil runde en værdi på 30 milliarder dollar.

Dansk Edtech-platform er nu førende i Europa
Den danske Ed-tech platform Actee er nu Europas førende inden for online simuleringsspil målrettet ledelsesudvikling og forandringsledelse, det oplyser selskabet i en meddelelse.

Hjulpet godt på vej af corona-krisen øgede digitaliseringskrav, tæller selskabet nu flere end 40.000 brugere spredt over 22 lande. Antallet af nye brugere nåede i i januar 2021 knap 18.900 halv procent flere end i samme periode året før.

”I kølvandet på coronaen lever virksomhederne i en endnu mere digitaliseret og konstant omskiftelig virkelighed, hvilket styrker behovet for at kunne simulere mange forskellige scenarier. Derfor håber vi på, at det boost vi oplever lige nu, det bider sig fast på den lange bane, så vi ser endnu flere gamificere tilgangen til ledelsesudvikling og forandringsprocesser, siger Founder og CEO Leif Sørensen.

Blandt Actees brugere er organisationer og virksomheder Ørsted, Danske Bank, Dustin og DFDS.

Valtech opruster med dansk it-konsulentvirksomhed
Det digitale bureau Valtech opruster med købet af it-konsulenthuset eCapacity. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Med udvidelsen styrker Valtech forretningen med et konsulenthus specialiseret i datadrevne, digitale strategier både i Danmark og Norden.

”eCapacitys evne til at identificere og aktivere data, så det skaber reelle forretningsresultater, er den perfekte tilføjelse til vores nuværende ydelser. Vores styrkeposition omkring det at designe og bygge komplekse digitale platforme, der understøtter kunderejsen på tværs af alle kontaktpunkter, bliver hævet markant med tilførslen af nogle af de stærkeste kompetencer inde for data-forståelse og aktivering. Derfor forventer vi også, at den del af vores forretning, der netop konsulterer på de transformerende forretningsstrategier, vil vokse, med eCapacity ombord,” fortæller Valtech Chief Growth Officer, Joacim Jeppesen.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.