Artikel top billede

Nissan og Apple i dialog om selvkørende bil: Uenighed om navnet satte stopper for samarbejdet

Apple og japanske Nissan har været i dialog om udviklingen af selvkørende biler. Men uenigheder om hvilket navn bilen skulle lanceres under, har sat en stopper for projektet, inden det var begyndt.

Apples intentioner om at komme på markedet med en selvkørende bil inden 2024 møder endnu et rødt lys.

Tech-giganten indledte en dialog med japanske Nissan om bilprojektet for nogle måneder siden.

Men inden et reelt samarbejde kom på benene, stoppede snakken igen, da uenigheder om markedsføringsstrategien meldte sig.

Det skriver Financial Times.

Kilder tæt på processen fortæller til mediet, at dialogen aldrig nåede op på direktionsniveau grundet uenigheder om, hvilket navn den selvkørende bil skulle lanceres under.

Apple har angiveligt bedt Nissan om at fremstille selvkørende biler under Apple-branded, hvilket efterlader bilproducenten som en hardware-leverandør.

Flere bilproducenten har givet udtryk for frygten for at blive den næste "Foxconn i bilindustrien," hvilket er en referance til det taiwanesiske selskab, der samler Apples iPhones, skriver mediet.

Apple har ligeledes været i dialog med koreanske Kia, der ejes af Hyundai, om projektet, som iPhone-producenten internt kalder "Project Titan." Denne dialog er også endt i dørken.

Forrige uge rapportede en række internationale medier, at en aftale mellem Kia og Apple var tæt på at blive underskrevet. Et rygte i markedet gik på, at kontrakten skulle underskrives 17. februar.

Sidste uge kunne Hyundai så bekræfte, at samarbejdet var afbrudt.

Læs også: Apple og Kia dropper storstilet samarbejde om selvkørende elbiler: Kia-aktien styrtdykker

Planlægger lancering i 2024

RRygterne om Apples entre på bilmarkedet har floreret i årevis, og engang forlød det, at Apples bilprojekt gik under navnet Project Titan.

Men efter et par år, hvor planerne tilsyneladende har været på standby og Apple valgte at fyre en stor del af de ansatte på bilprojektet, så meddelte nyhedsbureauet Reuters kort før jul, at Apple igen har skruet op for ambitionerne.

Angiveligt planlægger Apple en lancering i 2024.

Derudover afslørede Apples topchef Tim Cook i 2017, at selskabet arbejder på teknologi til selvkørende biler.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han til Bloomberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere