Artikel top billede

Nissan og Apple i dialog om selvkørende bil: Uenighed om navnet satte stopper for samarbejdet

Apple og japanske Nissan har været i dialog om udviklingen af selvkørende biler. Men uenigheder om hvilket navn bilen skulle lanceres under, har sat en stopper for projektet, inden det var begyndt.

Apples intentioner om at komme på markedet med en selvkørende bil inden 2024 møder endnu et rødt lys.

Tech-giganten indledte en dialog med japanske Nissan om bilprojektet for nogle måneder siden.

Men inden et reelt samarbejde kom på benene, stoppede snakken igen, da uenigheder om markedsføringsstrategien meldte sig.

Det skriver Financial Times.

Kilder tæt på processen fortæller til mediet, at dialogen aldrig nåede op på direktionsniveau grundet uenigheder om, hvilket navn den selvkørende bil skulle lanceres under.

Apple har angiveligt bedt Nissan om at fremstille selvkørende biler under Apple-branded, hvilket efterlader bilproducenten som en hardware-leverandør.

Flere bilproducenten har givet udtryk for frygten for at blive den næste "Foxconn i bilindustrien," hvilket er en referance til det taiwanesiske selskab, der samler Apples iPhones, skriver mediet.

Apple har ligeledes været i dialog med koreanske Kia, der ejes af Hyundai, om projektet, som iPhone-producenten internt kalder "Project Titan." Denne dialog er også endt i dørken.

Forrige uge rapportede en række internationale medier, at en aftale mellem Kia og Apple var tæt på at blive underskrevet. Et rygte i markedet gik på, at kontrakten skulle underskrives 17. februar.

Sidste uge kunne Hyundai så bekræfte, at samarbejdet var afbrudt.

Læs også: Apple og Kia dropper storstilet samarbejde om selvkørende elbiler: Kia-aktien styrtdykker

Planlægger lancering i 2024

RRygterne om Apples entre på bilmarkedet har floreret i årevis, og engang forlød det, at Apples bilprojekt gik under navnet Project Titan.

Men efter et par år, hvor planerne tilsyneladende har været på standby og Apple valgte at fyre en stor del af de ansatte på bilprojektet, så meddelte nyhedsbureauet Reuters kort før jul, at Apple igen har skruet op for ambitionerne.

Angiveligt planlægger Apple en lancering i 2024.

Derudover afslørede Apples topchef Tim Cook i 2017, at selskabet arbejder på teknologi til selvkørende biler.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han til Bloomberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere