Artikel top billede

Fynsk robotklynge vil være landsdækkende: Vil oprette klynger og hubs i hele landet

Odenses robotklynge arbejder på at oprette nye klynger og hubs andre steder i landet. Om et halvt år forventes den fynske robotklynge at være blevet national.

Den odenseanske robot-klynge, Odense Robotics, er i fuld gang med at udvide antallet af virksomheder til en ny super-klynge, der skal være landsdækkende.

Det skriver Finans.

Udvidelsen forventes afsluttet om et halvt år.

Klyngen vil blive dobbelt så stor og have regionale hubs i Aalborg, Aarhus, København og Sønderborg, mens Odense skal være hovedkvarter for den nye indsats.

Odense Robotics vil med vokseværket gå fra 136 virksomheder til over 300 robot-, automations- og dronevirksomheder, skriver Finans.

"Ambitionen om at lave en national robot- og droneklynge står naturligvis på skuldrene af det stykke arbejde, som er lavet på Fyn gennem de seneste fem-seks år, hvor vi har samlet et stærkt økosystem af partnere," udtaler Mikkel Christoffersen, der er direktør for Odense Robotics til mediet.

Mikkel Christoffersen håber, at det nye større robot-fællesskab vil kunne tiltrække øget arbejdskraft og nye investorer fra ind- og udland.

Læs også: Universal Robots-direktør fratræder til nytår efter fire år på posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere