Artikel top billede

Fynsk robotklynge vil være landsdækkende: Vil oprette klynger og hubs i hele landet

Odenses robotklynge arbejder på at oprette nye klynger og hubs andre steder i landet. Om et halvt år forventes den fynske robotklynge at være blevet national.

Den odenseanske robot-klynge, Odense Robotics, er i fuld gang med at udvide antallet af virksomheder til en ny super-klynge, der skal være landsdækkende.

Det skriver Finans.

Udvidelsen forventes afsluttet om et halvt år.

Klyngen vil blive dobbelt så stor og have regionale hubs i Aalborg, Aarhus, København og Sønderborg, mens Odense skal være hovedkvarter for den nye indsats.

Odense Robotics vil med vokseværket gå fra 136 virksomheder til over 300 robot-, automations- og dronevirksomheder, skriver Finans.

"Ambitionen om at lave en national robot- og droneklynge står naturligvis på skuldrene af det stykke arbejde, som er lavet på Fyn gennem de seneste fem-seks år, hvor vi har samlet et stærkt økosystem af partnere," udtaler Mikkel Christoffersen, der er direktør for Odense Robotics til mediet.

Mikkel Christoffersen håber, at det nye større robot-fællesskab vil kunne tiltrække øget arbejdskraft og nye investorer fra ind- og udland.

Læs også: Universal Robots-direktør fratræder til nytår efter fire år på posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere