Nets dømt for urimeligt høje gebyrer overfor netbutikker

Østre Landsret stadfæster to afgørelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om, at Nets' gebyrer overfor netbutikker var urimeligt høje.

Nets har taget alt for høje gebyrer overfor netbutikker.

Østre Landsret har netop stadfæstet to afgørelser, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen traf i 2012 og 2013.

Det drejer sig om det gebyr, som netbutikkerne skulle betale til Nets, når deres kunder betalte med dankort.

I begge sager havde Nets overtrådt den daværende betalingstjenestelov, som i dag hedder betalingsloven, afgjorde Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også: Derfor kunne Nets ikke levere NemLogin-projekt til aftalt tid: Nets og NNIT ramt af store samarbejds-problemer

Styrelsen påbød i november 2012 Nets at nedsætte dankortgebyrerne til et "et rimeligt niveau" inden 31. januar 2013. Men dette levede Nets ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke op til, hvorfor styrelsen igen måtte gribe ind.

Denne gang lød påbuddet, at Nets måtte nedsætte gebyrerne til et beløb, der ikke oversteg 1,20 kroner i gennemsnit. Det efterlevede Nets i juli 2013.

"Dommen slår fast, at Nets’ gebyrer over for netbutikkerne var urimeligt høje, og at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud om, at Nets skulle nedsætte gebyrerne til 1,20 kroner, var korrekt," udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jacob Schaumburg-Müller i en meddelelse, der fortsætter:

"Nets er den eneste indløser af dankortet. Reglerne i betalingsloven skal sikre, at gebyrerne står i rimeligt forhold til omkostningerne, så Nets’ kunder ikke betaler overpris for ydelsen."

Retssagen har været i gang ved Østre Landsret siden 2014. Det skyldes blandt andet, at der på Nets’ foranledning er udarbejdet tre syn og skøn-erklæringer i forbindelse med sagen.

Læs også: Undersøgelse af Nets-gebyr tæt på afslutning: Betalingsservice kan få dikteret lavere priser
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.