Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Undersøgelse af Nets-gebyr tæt på afslutning: Betalingsservice kan få dikteret lavere priser

En undersøgelse af Nets-gebyr ventes at ligge færdig inden for de kommende uger. Resultatet kan vise sig at få betydelig konsekvenser for Nets’ Betalingsservice.

Konkurrencerådet vil inden udgangen af august behandle en undersøgelse af Nets’ priser og avancer for tjenesten Betalingsservice.

Det skriver Finans.

Undersøgelsen af Nets priser er resultatet af at et flertal i Folketinget med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen i fjor satte fokus på gebyr-niveauet på betalingsmarkedet.

Det skete da flere hjælpeorganisationer kritiserede Nets for fasteholde et gebyr på 4,32 kroner per transaktion.

Læs også: Politisk flertal griber ind over for høje gebyrer på betalingsservice

Ifølge Finans kan undersøgelsens resultatet betyde, at konkurrencemyndighederne vælger at diktere lavere priser, hvis betalingsgebyret vurderes til at være urimeligt.

Jan Damsgaard, professor i digitale tjenester ved CBS, vurderer overfor Finans, at et gebyr på 25-50 øre vil være mere rimeligt end det nuværende.

“Da Betalingsservice fjernede besværet ved at gå på posthuset for at betale et girokort, virkede 4,32 kr. fornuftigt. Men prisen er ikke fulgt med ned i takt med, at antallet af digitale transaktioner er skaleret op,” siger han til Finans.

Læs også: Nets gebyrpolitik i regeringens søgelys forud for kæmpe-frasalg af Betalingsservice
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere