Artikel top billede

Undersøgelse af Nets-gebyr tæt på afslutning: Betalingsservice kan få dikteret lavere priser

En undersøgelse af Nets-gebyr ventes at ligge færdig inden for de kommende uger. Resultatet kan vise sig at få betydelig konsekvenser for Nets’ Betalingsservice.

Konkurrencerådet vil inden udgangen af august behandle en undersøgelse af Nets’ priser og avancer for tjenesten Betalingsservice.

Det skriver Finans.

Undersøgelsen af Nets priser er resultatet af at et flertal i Folketinget med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen i fjor satte fokus på gebyr-niveauet på betalingsmarkedet.

Det skete da flere hjælpeorganisationer kritiserede Nets for fasteholde et gebyr på 4,32 kroner per transaktion.

Læs også: Politisk flertal griber ind over for høje gebyrer på betalingsservice

Ifølge Finans kan undersøgelsens resultatet betyde, at konkurrencemyndighederne vælger at diktere lavere priser, hvis betalingsgebyret vurderes til at være urimeligt.

Jan Damsgaard, professor i digitale tjenester ved CBS, vurderer overfor Finans, at et gebyr på 25-50 øre vil være mere rimeligt end det nuværende.

“Da Betalingsservice fjernede besværet ved at gå på posthuset for at betale et girokort, virkede 4,32 kr. fornuftigt. Men prisen er ikke fulgt med ned i takt med, at antallet af digitale transaktioner er skaleret op,” siger han til Finans.

Læs også: Nets gebyrpolitik i regeringens søgelys forud for kæmpe-frasalg af Betalingsservice
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere