Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Undersøgelse af Nets-gebyr tæt på afslutning: Betalingsservice kan få dikteret lavere priser

En undersøgelse af Nets-gebyr ventes at ligge færdig inden for de kommende uger. Resultatet kan vise sig at få betydelig konsekvenser for Nets’ Betalingsservice.

Konkurrencerådet vil inden udgangen af august behandle en undersøgelse af Nets’ priser og avancer for tjenesten Betalingsservice.

Det skriver Finans.

Undersøgelsen af Nets priser er resultatet af at et flertal i Folketinget med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen i fjor satte fokus på gebyr-niveauet på betalingsmarkedet.

Det skete da flere hjælpeorganisationer kritiserede Nets for fasteholde et gebyr på 4,32 kroner per transaktion.

Læs også: Politisk flertal griber ind over for høje gebyrer på betalingsservice

Ifølge Finans kan undersøgelsens resultatet betyde, at konkurrencemyndighederne vælger at diktere lavere priser, hvis betalingsgebyret vurderes til at være urimeligt.

Jan Damsgaard, professor i digitale tjenester ved CBS, vurderer overfor Finans, at et gebyr på 25-50 øre vil være mere rimeligt end det nuværende.

“Da Betalingsservice fjernede besværet ved at gå på posthuset for at betale et girokort, virkede 4,32 kr. fornuftigt. Men prisen er ikke fulgt med ned i takt med, at antallet af digitale transaktioner er skaleret op,” siger han til Finans.

Læs også: Nets gebyrpolitik i regeringens søgelys forud for kæmpe-frasalg af Betalingsservice
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere