Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren

En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.

En ny funktion til Microsofts Edge-browser skal give forældre bedre mulighed for at beskytte deres børn mod uønsket indhold på nettet.

Funktionen Kids Mode bliver i øjeblikket udrullet til de såkaldte Edge Insiders, der har mulighed for at teste nye funktioner, før at de bliver tilgængelig for den brede befolking.

Det fremgår af Microsofts support-side, at Kids Mode er designet til børn i aldersgruppen 5 – 12.

Funktionen har blandt andet indbygget en “sikke søgefunktion” via Microsofts egen søgemaskine, Bing.

Derudover begrænser den også muligheden for at websider kan tracke brugeren.

Læs også: Ny Microsoft-funktion: Med denne app kan du automatisk få superstærke passwords

Aktiveres i profil-menu
Den nye funktion aktiveres i den menu, hvor du vælger, hvilken profil du vil anvende i Edge, men den indebærer ikke, at du opretter en særlig børne-profil.

I stedet skal blot vælge mellem to tilstande: En der skræddersyet til børn mellem 5 og 8 år samt en anden til børn på mellem 9 og 12 år.

Med Kids Mode bliver det også muligt for forældre at vælge, hvilke sider deres børn skal have adgang til.

Browseren har således en indbygget liste med forslag til hjemmesider, der passer til børn i den givne aldersgruppe. Men du kan også frit tilføje og fjerne hjemmeside fra listen.

Slås fra med adgangskode
Du skal indtaste en adgangskode, hvis du ønsker at slå funktionen fra, og det samme er tilfældet, hvis du blot undtagelsesvis ønsker at gøre det muligt at besøge en hjemmeside.

I stedet kræver den blot, at du skal indtaste et særligt password, hvis du enten vil vælge at slå funktionen helt eller du undtagelsesvis vil gøre det muligt at besøge en hjemmeside, som der ellers ikke er givet tilladelse til.

Læs også: Windows 10X er sluppet ud: Se det nye styresystem i aktion herPremium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.