Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren

En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.

En ny funktion til Microsofts Edge-browser skal give forældre bedre mulighed for at beskytte deres børn mod uønsket indhold på nettet.

Funktionen Kids Mode bliver i øjeblikket udrullet til de såkaldte Edge Insiders, der har mulighed for at teste nye funktioner, før at de bliver tilgængelig for den brede befolking.

Det fremgår af Microsofts support-side, at Kids Mode er designet til børn i aldersgruppen 5 – 12.

Funktionen har blandt andet indbygget en “sikke søgefunktion” via Microsofts egen søgemaskine, Bing.

Derudover begrænser den også muligheden for at websider kan tracke brugeren.

Læs også: Ny Microsoft-funktion: Med denne app kan du automatisk få superstærke passwords

Aktiveres i profil-menu
Den nye funktion aktiveres i den menu, hvor du vælger, hvilken profil du vil anvende i Edge, men den indebærer ikke, at du opretter en særlig børne-profil.

I stedet skal blot vælge mellem to tilstande: En der skræddersyet til børn mellem 5 og 8 år samt en anden til børn på mellem 9 og 12 år.

Med Kids Mode bliver det også muligt for forældre at vælge, hvilke sider deres børn skal have adgang til.

Browseren har således en indbygget liste med forslag til hjemmesider, der passer til børn i den givne aldersgruppe. Men du kan også frit tilføje og fjerne hjemmeside fra listen.

Slås fra med adgangskode
Du skal indtaste en adgangskode, hvis du ønsker at slå funktionen fra, og det samme er tilfældet, hvis du blot undtagelsesvis ønsker at gøre det muligt at besøge en hjemmeside.

I stedet kræver den blot, at du skal indtaste et særligt password, hvis du enten vil vælge at slå funktionen helt eller du undtagelsesvis vil gøre det muligt at besøge en hjemmeside, som der ellers ikke er givet tilladelse til.

Læs også: Windows 10X er sluppet ud: Se det nye styresystem i aktion herComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.