Artikel top billede

Lokkede kunder i abonnementsfælde med iPhone-tilbud: Nu straffes direktør med fængselsstraf

En direktør skal flere år i fængsel efter at have lokket 8.000 kunder i en abonnementsfælde, hvor de hver måned blev trukket 499 kroner fra deres betalingskort.

En direktør er ved Østre Landsret blevet idømt 2 år og 3 måneders ubetinget fængsel for bedrageri efter at have lokket 8.000 forbrugere i en abonnementsfælde, hvor de samlet set blev bedraget for 3,7 millioner kroner.

Det skriver Forbruger-ombudsmanden på sin hjemmeside.

Ifølge Forbrugerombudsmanden gennemførte direktøren i 2015 en kampagne på Facebook og via e-mail, hvor folk blev stillet i udsigt vinde en iPhone, hvis de blot indbetalte fem kroner, der skulle dække leveringsomkostningerne.

Men det fremgik også med småt nederst på siden, at forbrugerne med betalingen på de fem kroner også tilmeldte sig et abonnement, hvor der via deres betalingskort blev trukket 499 kroner hver måned.

Læs også: Forbrugerrådet: Stigende problem med virksomheder, der lokker forbrugere i digitale abonnementsfælder

Stod på i syv måneder

Ifølge Forbrugerombudmanden stod svindlen på i syv måneder og Østre Landsret vurderede, at den ”havde et organiseret og professionelt præg.”

Forbrugerombudsmanden anmeldte direktøren og det bagvedliggende selskab til politiet i 2016,

Direktøren er tidligere blev dømt skyldig ved byretten i Roskilde, men valgte dengang at anke sagen til landsretten.

”Har man et forretningskoncept, der går ud på at skjule et abonnement og de månedlige trækninger for abonnementet, indtil forbrugerne ved et tilfælde opdager det, så kan det være bedrageri og give fængselsstraf. Sådanne skjulte abonnementer politianmelder vi, og det kan – som vi har set her - give fængselsstraf,” siger forbrugsombudsmand Christina Toftegaard Nielsen ifølge Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Læs også: Danskere lokkes med en overflod af digitale abonnementer: Her er fem råd til at undgå de mange abonnementsfæld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere