Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil have tech-giganter til at betale for indhold fra danske medier: Lovforslag på vej

Joy Mogensen (S) mener, at der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved Facebooks demokratiske sindelag, og det er hendes holdning, at tech-platforme skal betale for indhold fra journalistiske medier.

Facebook og Google skal betale for indhold fra journalistiske medier, som bliver bragt på deres platformen.

Det er ifølge nyhedsbureauet Ritzau holdningen hos kulturminister Joy Mortensen (S), der om en måned vil præsentere et nyt lovforslag om regulering af tech-platforme.

Joy Mogensen mener desuden, at den aktuelle konflikt mellem Australien og Facebook, hvor Facebook har blokeret australske medier, viser, at der har været for stor naivitet i forhold til de sociale mediers magt.

“Det er dybt bekymrende, for det sætter spørgsmålstegn ved det demokratiske sindelag i en af verdens mest dominerende medievirksomheder. Jeg ved ikke, om det er, fordi de ikke forstår det, eller er ligeglade med den betydning nyhedsmedier har i et demokratisk samfund. Det er dem, der bringer journalistisk baseret viden til torvs,” siger ministeren til Ritzau.

Læs også: Facebook vælger den termonukleare option i Australien: Spærrer for nyhedskilder – inklusive regeringens egne

Samlingssted for sølvpapirshatte

I et interview med Berlingske påpeger Joy Mogensen desuden, at det med tanke på Facebooks problemer med spredning af falske nyheder og misinformation er bekymrende, at selskabet netop blokerer for journalistiske medier.

“Facebook og andre techgiganter har jo også en platform for fake news, så jeg kan slet ikke forstå, hvordan de kan finde på at udelukke netop dem, der sørger for, at der er journalistisk baserede nyheder på Facebook. Så har de jo næsten åbnet sig for at blive et samlingssted for sølvpapirshatte og konspirationsteorier,” siger Joy Mogensen til Berlingske.

Læs også: Kovending fra Google: Trækker sig ikke ud af Australien trods sine trusler
IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere