Artikel top billede

Danske startups vælter sig i venturekapital: Henter 3,9 milliarder på trods af corona-krise

Danske startups har hentet 3,9 milliarder kroner i 2020. Det skyldes et stærkt fokus på teknologi, vurderer en dansk vc.

På trods af pandemien blev der i slutningen af 2020 sprøjtet enorme mængder af kapital ind i danske startups.

Det skriver Børsen.

I 2020 blev der samlet set foretaget 68 ventureinvesteringer for 3,9 milliarder kroner, hvilket er på niveau med 2019, der ellers var et rekord år.

Ifølge Børsen er det et stærkt fokus på digitalisering, der har drevet mange af investeringer.

Eksempelvis landede Keepit, der laver backup af clouddata, en investering på 190 millioner kroner i 2020, mens app-banken Lunar hentede en investering på 300 millioner kroner.

“Den simple forklaring er, at venturebranchen investerer i nye virksomheder, der primært er drevet af teknologi,” siger Jimmy Fussing Nielsen, medstifter af venturefonden Heartcore Capital, til Børsen.

2021 blev da også skudt i gang med store it-investeringer. Her hentede dendanske vin-app Vivino en investering på næsten en milliard kroner, mens Labster landede en investering på 350 millioner kroner.

Læs også:
Danske Labster vil ansætte hundredevis af nye medarbejdere efter kæmpe-investering på 350 millioner kroner: Nu venter stor ekspansion

Danske Vivino henter næsten en milliard kroner i frisk kapital
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere