Artikel top billede

Danske startups vælter sig i venturekapital: Henter 3,9 milliarder på trods af corona-krise

Danske startups har hentet 3,9 milliarder kroner i 2020. Det skyldes et stærkt fokus på teknologi, vurderer en dansk vc.

På trods af pandemien blev der i slutningen af 2020 sprøjtet enorme mængder af kapital ind i danske startups.

Det skriver Børsen.

I 2020 blev der samlet set foretaget 68 ventureinvesteringer for 3,9 milliarder kroner, hvilket er på niveau med 2019, der ellers var et rekord år.

Ifølge Børsen er det et stærkt fokus på digitalisering, der har drevet mange af investeringer.

Eksempelvis landede Keepit, der laver backup af clouddata, en investering på 190 millioner kroner i 2020, mens app-banken Lunar hentede en investering på 300 millioner kroner.

“Den simple forklaring er, at venturebranchen investerer i nye virksomheder, der primært er drevet af teknologi,” siger Jimmy Fussing Nielsen, medstifter af venturefonden Heartcore Capital, til Børsen.

2021 blev da også skudt i gang med store it-investeringer. Her hentede dendanske vin-app Vivino en investering på næsten en milliard kroner, mens Labster landede en investering på 350 millioner kroner.

Læs også:
Danske Labster vil ansætte hundredevis af nye medarbejdere efter kæmpe-investering på 350 millioner kroner: Nu venter stor ekspansion

Danske Vivino henter næsten en milliard kroner i frisk kapital
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Logistics Consultant – Digital (d/f/m)

Unik System Design A/S

DevOps Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere