Artikel top billede

Trifork på vej mod kæmpe børsnotering: Aktierne kan blive sat til salg inden sommer

Allerede inden sommerferiens start kan det dansk-stiftede it-firma Trifork blive børsnoteret.

Det dansk-stiftede it-hus Trifork har planer om at blive børsnoteret i løbet af de kommende måneder.

Det skriver Børsen.

Triforks stifter og administrerende direktør Jørn Larsen fortæller til avisen, at han mener, at det er realistisk at Trifork allerde kan være børsnoteret inden sommerferien.

“Det er vores ønske, men det er ikke noget, vi udelukkende selv har kontrol over. Vi arbejder hårdt på det, det må man sige, og vi vil gerne have det til at ske så hurtigt, som det overhovedet er praktisk muligt. Men vi skal også sørge for, at der er et marked, og at der også er nogle interesserede investorer,” siger Jørn Larsen til Børsen.

Læs også: Trifork scorer 600 millioner kroner på salg af dansk it-firma

Markedsværdi på en milliard

Investeringsbankerne Carnegie og Credit Suisse er allerede hyret til at hjælpe med processen, skriver Børsen, og kilder oplyste i fjor til Børsen, at Trifork kan blive introduceret på børsen til en markedsværdi på over en milliard kroner.

Nyheden om den forestående børsnotering kommer samtidig med, at det er kommet frem, at selskabet står til at score næsten 600 millioner kroner på salget af det aarhusianske it-startup Humio, som Trifork ejede 24,1 procent af.

Trifork blev i 1996 stiftet af Jørn Larsen og har i mange år været en aarhusiansk virksomhed.

Trifork har tidligere været børsnoteret, nemlig fra 2007 til 2014. I 2014 valgte selskabet også at flytte sit hovedkvarter til Schweiz, hvor Jørn Larsen også har haft sin bopæl siden 2008.

Læs også: Danske Trifork arbejder i al hemmelighed på en børsnotering: Sigter efter at gå på børsen inden for et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere