Artikel top billede

Facebook stopper spærring af australske medier

Snart kan australierne igen læse nyheder på Facebook. Det sker efter, at den australske regering har foretaget en række ændringer i en kontroversiel lovgivning.

Det sociale medie Facebook planlægger nu at ophæve sin spærring af australske medier.

Det sker efter, at de australske politikere har tilbudt nogle mindre ændringer til lovgivningen. Det skriver Reuters.

Ifølge loven skal digitale platforme som Facebook indgå aftaler med private mediekoncerner om en kompensation for brug af indhold, og i de tilfælde, hvor nyhedsmedierne og de digitale platforme ikke kan nå til enighed vil myndighederne intervenere og fastsætte en kompensation.

Facebook er tilfredse med ændringer

Men de seneste ændringer i lovgivningen betyder blandt andet, at der nu bliver tilføjet et to måneders mæglingsforløb, hvor nyhedsmedierne og de digitale platforme kan forsøge at nå frem til en aftale.

”Vi er tilfredse med at den australske regering er gået med til en række ændringer og garantier, der adressere vores grundlæggende bekymringer”, lyder det fra Facebook i et blogindlæg.

I indlægget skriver Facebook, at selskabet derfor også ophæver blokeringen af de australske medier:

”Som et resultat af ændringerne kan vi nu igen fortsætte arbejdere med investere journalistik og i de kommende dage genetablere de australske nyheder på Facebook.”

Læs også: Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere