Artikel top billede

Universiteter bombarderes med ransomware-angreb efter undervisningen rykkede online

Efter undervisningen rykkede online er universiteter blevet udsat for ransomware-angreb som aldrig før. De it-kriminelle anser sektoren for et nemt mål, da der hersker travlhed med at etablere en virtuel tilværelse.

Universiteter er udsat for ransomware-angreb som aldrig før.

Antallet af angreb mod uddannelserne er fordoblet i forhold til 2019.

Samtidig stiger prisen på løsesummen for at tilkøbe sig dekrypteringsnøglen til at genåbne de angrebne systemer.

Nu ligger den gennemsnitlige løsesum på 447.000 dollar, eller hvad der svarer til 2,7 millioner kroner, for sådan et angreb mod sektoren.

Det skriver ZDNet.

Den nye undersøgelse, der kommer fra det amerikanske tech-selskab BlueVoyant, peger på, at de tiltagende ransomware-angreb kombineret med de stigende løsesummer er den største cyber-trussel mod universiteterne i øjeblikket.

Ransomware-angreb er generelt stigende og rammer mange forskellige sektorer.

læs også: Ny trusselsvurdering: Cybertruslen mod den danske jernbanesektor er meget høj - leverandører allerede ramt

Men for de videregående uddannelser er problemet særlig stort, fordi pandemien gør, at undervisningen foregår virtuelt.

Her bruger it-afdelingerne på institutionerne alle deres kræfter på at afholde forelæsninger virtuelt samtidig med, at de skal sikre, at alle studerende har den rigtige software til rådighed.

Dette giver de cyberkriminelle bedre muligheder for at udnytte situationen, da it-afdelingerne kan være distraherede eller mangler ressourcer til at imødekomme problemet, lyder det.

"At skulle operere på denne måde midt i pandemien giver angriberen endnu større muligheder," siger Austin Berglas, global chef for professionelle services hos BlueVoyant, til mediet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere