Artikel top billede

It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

It-problemer er skyld i, at borgerne i Region Syddanmark ikke kan kan booke tid til deres anden vaccination. "Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det," siger koncerndirektør Kurt Espersen.

It-kaos spænder ben for vaccinationsprogrammet i Region Syddanmark.

I øjeblikket kan borgerne ikke booke deres tid til den anden vaccination inde på hjemmesiden.

Det er til stor frustration for borgerne, lyder det Kurt Espersen, koncerndirektør i regionen.

"Det er en virkelig frustrerende situation at stå i, når man gerne vil gøre sin borgerpligt og blive vaccineret - og måske ovenikøbet har ventet i kø for at komme til at booke en tid. Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det, og vi arbejder på højttryk for at få det løst," lyder det.

Region Syddanmark skriver i en meddelelse, at det er tekniske vanskeligheder, der er skyld i problemerne. Borgerne kan godt finde en tid til første vaccination, men de kan ikke booker tider til det andet stik. Før man kan bekræfte og gennemføre bookingen, skal begge tider nemlig være valgt.

"Jeg håber, at de berørte borgere vil bære over med os og holde en god tone over for de mange medarbejdere, der sidder og besvarer opkald. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe så mange som muligt, så hurtigt som muligt," tilføjer Kurt Espersen.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"

De seneste dage har en stor gruppe borgere fra regionen fået invitation fra Sundhedsstyrelsen til at blive vaccineret. Derfor øges trykket på systemet og regionens hotline, lyder det.

Da regionen kun modtager et mindre antal doser, kan der derfor gå flere uger før, man kan blive vaccineret, selvom man har modtaget invitationen, fremgår det af meddelelse.

Region Syddanmark håber på, at de tekniske problemer er løst i begyndelsen af næste uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere