Artikel top billede

Falck vil flyve med bemandede droner i fremtiden: Indgår aftale med amerikansk drone-leverandør

Den danske redningskoncern Falck har indgået en aftale med amerikansk droneleverandør. Det skal føre til, at Falck kommer tættere på bemandede droner til sin brand- og ambulancetjeneste.

I fremtiden skal droner erstatte en del af ambulancekørslerne, hvis det står til Falcks topchef, der nu kan løfte sløret for en aftale med Kitty Hawk - en større amerikansk leverandør af droner.

Samarbejdet er en central del i, hvad Falck omtaler som drone-initiativet Vertical.

Projektet skal kortlægge, hvordan droner kan spille en rolle i fremtidens beredskabsservices, hvor målet er, at Falck vil bruge droner som del af sin brand- og ambulancetjeneste.

Med samarbejdet vil Falck og Kitty Hawk etablere en fælles innovationsplatform, der skal udvikle rammerne for de bemandede droner.

Falcks direktør, Jakob Riis, udtaler i en meddelelse, at samarbejdet skal være med til at udforske potentialet i droneteknologien og være med til at sætte standarden for ambulancetjenester om fem til 10 år.

"Aftalen med Kitty Hawk betyder, at vores satsning på at integrere bemandende droner i vores ambulancedrift går ind i en ny fase. Kitty Hawk kommer med teknologien, mens vi i Falck bidrager med vores ambulancetjeneste som konkret case," lyder det fra Falck-direktøren.

Tidligere har Jakob Riis forklaret, at ambitionen er at kunne sende én Falck-redder med 10 til 12 kilos udstyr afsted i en drone i flere af de tilfælde, hvor Falck i dag sender en ambulance med to redere.

Læs også: Falck vil sende redere afsted med droner før 2025

Forventningen er, at både kunder fra Danmark og USA skal indgå i det storstilede dronesamarbejde.

Nu venter der først en fase, hvor parterne skal identificere kravene til en bemandet redningsdrone, hvorefter udviklingen af et pilotprogram for bemandede droner med henblik på testflyvninger følger.