Falck vil flyve med bemandede droner i fremtiden: Indgår aftale med amerikansk drone-leverandør

Den danske redningskoncern Falck har indgået en aftale med amerikansk droneleverandør. Det skal føre til, at Falck kommer tættere på bemandede droner til sin brand- og ambulancetjeneste.

I fremtiden skal droner erstatte en del af ambulancekørslerne, hvis det står til Falcks topchef, der nu kan løfte sløret for en aftale med Kitty Hawk - en større amerikansk leverandør af droner.

Samarbejdet er en central del i, hvad Falck omtaler som drone-initiativet Vertical.

Projektet skal kortlægge, hvordan droner kan spille en rolle i fremtidens beredskabsservices, hvor målet er, at Falck vil bruge droner som del af sin brand- og ambulancetjeneste.

Med samarbejdet vil Falck og Kitty Hawk etablere en fælles innovationsplatform, der skal udvikle rammerne for de bemandede droner.

Falcks direktør, Jakob Riis, udtaler i en meddelelse, at samarbejdet skal være med til at udforske potentialet i droneteknologien og være med til at sætte standarden for ambulancetjenester om fem til 10 år.

"Aftalen med Kitty Hawk betyder, at vores satsning på at integrere bemandende droner i vores ambulancedrift går ind i en ny fase. Kitty Hawk kommer med teknologien, mens vi i Falck bidrager med vores ambulancetjeneste som konkret case," lyder det fra Falck-direktøren.

Tidligere har Jakob Riis forklaret, at ambitionen er at kunne sende én Falck-redder med 10 til 12 kilos udstyr afsted i en drone i flere af de tilfælde, hvor Falck i dag sender en ambulance med to redere.

Læs også: Falck vil sende redere afsted med droner før 2025

Forventningen er, at både kunder fra Danmark og USA skal indgå i det storstilede dronesamarbejde.

Nu venter der først en fase, hvor parterne skal identificere kravene til en bemandet redningsdrone, hvorefter udviklingen af et pilotprogram for bemandede droner med henblik på testflyvninger følger.Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.