Cbrains omsætningen vokser markant med 25 procent: Indtjeningen er næsten fordoblet

Den danske software-virksomhed Cbrain kan præsentere knap en fordobling af bundlinjen mens omsætningen stiger med 25 procent.

2020 har på ingen måde betydet stilstand for den danske software-virksomhed Cbrain.

Selskabets regnskab for 2020 kan præstere en vækst i omsætningen på 25 procent.

Dermed ender indtjeningen for det seneste år på 120,1 millioner kroner mod 96,4 millioner kroner i 2019.

Endnu mere imponerende ser det ud på indtjeningssiden, hvor Cbrain kan fremvise en næsten fordobling af indtjeningen før skat.

Resultatet ender på 20,1 millioner kroner. Det er mere præcist en stigning på 86 procent sammenlignet med 2019, hvor tallet endte på 10,8 millioner kroner.

Læs også: cBrain på stærk fremmarch i udlandet: Løfter top- og bundlinje markant

"Ledelsen er godt tilfreds med udviklingen. Den øgede vækst og indtjening, kombineret med en fortsat tilgang af nye kunder både i Danmark og internationalt, viser, at cBrain fortsat formår at fastholde og eksekvere sin langsigtede vækststrategi," skriver topchef for Cbrain Per Tejs Knudsen i regnskabet.

Det er særligt selskabets abonnement model, der ligger som fundament for den positive udvikling, oplyser selskabet. I alt kommer 53 procent af Cbrains samlede omsætning fra netop denne indtægt.

Samtidig er salget til udlandet også steget en smule. I alt er eksporten vokset med 27 procent og ender på 17,3 millioner kroner. De udenlandske kunder udgør dermed 14 procent af omsætningen.

Læs mere her: Cbrain fortsætter med at hive udenlandske ordrer i land: "Står stærkere end nogensinde"

Det nuværende år kommer dog ikke nødvendigvis til at se lige så godt ud. Cbrain forventer en omsætningsvækst på 15-20 procent og en indtjening før skat der vokser med 10-15 procent.

Det er dog fortsat tidligt at spå om, hvordan det nuværende år ender, lyder det fra topchefen i forbindelse med regnskabet.

"Forventningerne er imidlertid tilknyttet en betydelig usikkerhed. Cbrain står blandt andet med eksportmuligheder, som på både kort og længere sigt giver mulighed at opnå højere vækstrater," skriver Per Tejs Knudsen.

Læs også: Ansøgninger om statsborgerskab forsvandt i cBrain-system siden 2017
Premium
Sådan slipper danske it-selskaber afsted med at betale nul kroner i skat: "Der er klare tegn på, at spekulation i selskabsskat er udbredt"
En lang række it-selskaber på dansk jord betalte nul kroner i selskabsskat i løbet af 2019. Der findes flere årsager til - både mere eller mindre hæderlige - at selskaberne ikke poster penge i fælleskassen, lyder det fra global skatteekspert. Flere grunde er helt reelle mens andre er mere spekulative.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.