Artikel top billede

Stor stigning i angreb mod kritisk infrastruktur: Fire nye hackergrupper identificeret

Fire hackergrupper, der har indstillet sigtekornet på kritisk infrastruktur, er i det seneste år blevet identificeret af analysevirksomhed. I alt er der nu identificeret 15 hackergrupper, der angriber kritisk infrastruktur.

Stibnite, Talonite, Kamacite og Vanadinite.

Sådan lyder navnene på fire nye hackergrupper, som analysevirksomheden Dragos gennem det seneste år har identificeret.

Fælles for dem er, at de udgør en faretruende tendens inden for hackerverdenen - nemlig en stigende aktivitet af angreb mod kritisk infrastruktur verden over.

Det skriver Zdnet.

Med de fire nyeste identificerede hackergrupper er der nu ifølge analysevirksomheden hele 15 navngivende hackergrupper, hvis primære mål er at angribe og infiltrere centrale industrisystemer.

Læs også: Her er de fem store ransomware-tendenser fra 2020 som vi tager med os i 2021: Vi er "nødt til at handle nu, før vi mister kontrollen"

Mens nogle af hackergrupperne målretter sig meget bestemte mål som vindturbiner eller el-selskaber, har andre anlagt mere overordnede angrebsmål så som energivirksomheder i Nordamerika og Europa.

Ofte involverer hackergruppernes angrebsmetoder phishing-angreb eller udnyttelse af remote services i forsøget på at stjæle information eller kryptere systemer med ransomware.

Ligeledes finder vi flere statsstøttede operationer, der forsøger at finde ud af, hvilken potentiel forstyrrelse og nedbrud, de kan forårsage med cyberangreb mod kritisk infrastruktur.

Læs også: "Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"