Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Biden på vej med regulering af bitcoins og andre kryptovaluta

Der ser ud til at være strammere regulering på vej af kryptovaluta, der har set enorme kursstigninger i løbet af de seneste uger.

Joe Bidens kommende formand for USA's bank-kommission Gary Gensler åbner nu op for at regulere salg af eksempelvis Bitcoins mere i fremtiden.

Den kommende formand skal godkendes af det amerikanske senat, og her luftede han sine tanker om en mulig regulering.

"Bitcoin og andre kryptovalutaer har sat gang i en ny tankegang inden for betaling, men rejser også en række nye problemer om, hvordan man beskytter investorerne," siger Gary Gensler ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar

Han understreger, at han vil understøtte den digitale betalingsform samtidig med at den skal reguleres.

Der er kommet fornyet fokus på den digitale valuta efter, at den mest kendte bitcoin har fået ny vind i sejlene og er tæt på en værdig af 50.000 dollar for en enkelt Bicoin.

Herhjemme har myndighederne også skruet op for fokus på den digitale valuta. Her handler det dog mest om at beskatte gevinsterne.

Læs mere her: Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere