Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Biden på vej med regulering af bitcoins og andre kryptovaluta

Der ser ud til at være strammere regulering på vej af kryptovaluta, der har set enorme kursstigninger i løbet af de seneste uger.

Joe Bidens kommende formand for USA's bank-kommission Gary Gensler åbner nu op for at regulere salg af eksempelvis Bitcoins mere i fremtiden.

Den kommende formand skal godkendes af det amerikanske senat, og her luftede han sine tanker om en mulig regulering.

"Bitcoin og andre kryptovalutaer har sat gang i en ny tankegang inden for betaling, men rejser også en række nye problemer om, hvordan man beskytter investorerne," siger Gary Gensler ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar

Han understreger, at han vil understøtte den digitale betalingsform samtidig med at den skal reguleres.

Der er kommet fornyet fokus på den digitale valuta efter, at den mest kendte bitcoin har fået ny vind i sejlene og er tæt på en værdig af 50.000 dollar for en enkelt Bicoin.

Herhjemme har myndighederne også skruet op for fokus på den digitale valuta. Her handler det dog mest om at beskatte gevinsterne.

Læs mere her: Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere