Myndighederne lancerer første udgave af digitalt coronapas

Første udgave af coronapasset er nu tilgængeligt på sundhed.dk. Fra midten af marts integreres løsningen i MinSundhed-appen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Første skridt mod et fuldt funktionsdygtigt coronapas er taget.

Nu er det muligt for borgere at se og printe et personligt coronapas på Sundhed.dk. Her kan man se status for PCR-tests og vaccine-forløb.

Fra midten af marts vil løsningen findes i appen MinSundhed. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Derved er en samlet, digital løsning for coronapasset klar inden sommer, lyder det. Indtil videre lyder sigtet, at løsningen er færdig i maj.

I februar 2020 blev arbejdet sparket igang med at udvikle det digitale coronaps, der skal bidrage til en gradvis åbning af samfundet, selvom det endnu er uvist, hvad coronapasset vil give adgang til.

Læs også: Finansminister Nicolai Wammen (S): Det digitale coronapas vil være klar til maj

Coronpasset udvikles med hjælp fra et partnerskab med erhvervs- og kulturlivet, der skal være med til at definere, hvordan løsningen bliver anvendelig for dem, der skal bruge det.

"Der er den 2. marts afholdt første møde i partnerskabet, hvor der blev givet fuld opbakning til hurtigst muligt – i forlængelse af de eksisterende løsninger på sundhedsområdet – at lancere en løsning, der kan understøtte genåbningen," skriver styrelsen.

Udviklingen af en løsning for et digitalt coronapas sker i et samarbejde på tværs af Sundhedsministeriet, Danske Regioner, Erhvervsministeriet, Justitsministeriet, Kulturministeriet og Finansministeriet. Hertil kommer ovennævnte partnerskab.

Derudover har projektet nedsat et advisory board, der består af en række eksperter fra Datetisk Råd og Cybersikkerhedsrådet. Da Smittestop-appen blev lanceret sidste år, så man et lignende setup.

Læs også: Partier afkræver regeringen svar om kommende vaccinepas: "Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der sker"Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.