Foto: Morten Fauerby // MONTGOMERY

Finansminister Nicolai Wammen (S): Det digitale coronapas vil være klar til maj

Om få måneder kan vaccinerede danskere dokumentere deres vaccinationsstatus med en helt ny app, lover finansminister Nicolai Wammen (S).

Allerede til maj vil danskerne via et digitalt coronapas kunne dokumentere, om de er blevet vaccineret eller har fået et negativt testresultat.

Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) til TV 2 News.

Coronapasset bliver udviklet i et partnerskab mellem regeringen og erhvervsorganisationerne Dansk Industri, Dansk Erhverv og kuturlivet.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsenl har partnerskabet bag appen holdt sit første møde tirsdag 2. marts, hvor der blev givet grønt lys for at appen kan udvikles hurtigst muligt.

Samtidig oplyser styrelsen, at der bliver oprettet et advisory board med eksperter fra Dateetisk Råd og Cybersikkerhedsrådet, som vil rådgive om de sikkerhedsmæssige, dataetiske og tekniske dele af udviklingsopgaven.

Kan skannes i billetkontrol
Det er meningen, at passet skal give kulturlivet og erhvervslivet mulighed for at åbne op for større arrangementer tidligere, hvis alle deltagerne i arrangementerne kan dokumentere deres vaccinations- og test-status.

Appen vil indeholde en QR-kode, som kan scannes i billetkontrollen.

Læs også: Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter

Indtil det digitale coronapas er færdigudviklet, vil der allerede nu gjort en midlertidig udgave tilgængelig via Sundhed.dk, hvor man kan udskrive dokumentation for sin vaccinationsstatus og resultat af pcr-test.

Derudover kan man i appen MinSundhed ligeledes finde resultater af pcr-test og snarest muligt vil dokumentation for vaccination også være at finde i appen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Israel har taget pas i brug
I Israel, hvor mere end halvdelen af befolkningen allerede har påbegyndt vaccinationen, har man allerede introduceret et digitalt coronapas, som blandt andet giver vaccinerede borgere adgang til koncerner, fitnesscenter, restaurationer og barer.

Flere virksomheder har allerede meldt sig klar til at udvikle et coronapas. Netcompany, IBM og E-Boks har eksempelvis allerede meldt sig klar til at udvikle passet.

Læs også: Coronapas kommer til at spille central rolle i dansk genåbningPremium
Sådan kommer den nye coronapas-app til at se ud
Nu er der ikke længe til, at danskerne får mulighed for at downloade et coronapas, der er mindre afslørende i forhold til brugernes personlie sundhedsoplysninger. Se hvordan det nye pas kommer til at se ud.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?