Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Inde i Maskinen: Det vigtigste fra Microsoft Ignite, Nordea fyrer 125 it-folk - og hvad er Schrems II egentlig?

Podcast - Inde i Maskinen: Microsofts store og dagsordensættende Ignite-konference har sidste dag i dag. Det er her Microsoft deler store nyheder. Computerworlds teknologiredaktør, Niels de Boissezon, har siddet klistret til skærmen, og har de vigtigste pointer med til os.

Inde i maskinen er en ugentlig podcast fra Computerworld. Med Inde i maskinen tager vi hver uge et skridt tilbage og ser på ugens it-historier

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Og hvad er for tendenser, trends og begivenheder der ligger bag?

Alt sammen ting vi normalt dækker på Computerworld.dk - men med Inde i Maskinen får du også historien bag ved.

Denne gang handler det om tre ting, der optager it-Danmark.

1) Microsofts store og dagsordensættende Ignite-konference har sidste dag i dag. Det er her, at Microsoft deler store nyheder. Teknologiredaktør Niels de Boissezon har siddet klistret til skærmen og har de vigtigste pointer med til os. Det handler blandet om Azure, Teams og lidt om fremtiden for Windows.

2) Nordea har fyret 125 danske it-folk. Hvad går det ud på? Og er der en tendens, som man skal lægge mærke til? Jakob Schjoldager, erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, har dækket sagen og har et par observationer med i studiet.

3) Og så er der hele balladen om Schrems II. For den stigende regulering har betydning for både outsourcing og cloud-drift: "Du har et problem, hvis du outsourcer en funktion, der har adgang til persondata" fortalte en it-advokat for nylig til Computerworld. Men hvad er det reelt, at Schrems II går ud på - og hvad sker der nu?

Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle Inde i maskinen-podcast her