Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erik Damgaard-selskab overrasker positivt i nyt regnskab / Telenor henter ny marketingsdirektør og topchef for CBB / Vacciner bliver solgt på dark web

Erik Damgaard-selskab overrasker positivt i nyt regnskab. Telenor henter ny marketingsdirektør og topchef for CBB. Vacciner bliver solgt på dark web. Visma køber endnu et softwareselskab. Youtube vil give Trump adgang igen.

Godmorgen på hjemmekontoret eller hvor du læser med fra i dag.

Det er fredag og dermed tager vi hul på ugens sidste morgen-briefing. Men selvom weekenden står for døren, så tager vi først et blik på dagens korte nyheder inden for it-branchen.

Hvis du mangler noget at lytte til i weekenden så er første afsnit af Computerworlds spritnye podcast Inde i Maskinen netop udkommet.

Her gennemgår chefredaktør Lars Jacobsen ugens største it-nyheder sammen med Computerworlds journalister.

Find den der hvor du ellers lytter til podcast eller på linket her: Inde i Maskinen: Det vigtigste fra Microsoft Ignite, Nordea fyrer 125 it-folk - og hvad er Schrems II?

Erik Damgaard-selskab overrasker positivt i nyt regnskab

Uniconta, der har den kendte it-iværksætter Erik Damgaard i spidsen, er kommet bedre ud af coronakrisen end ventet.

Dermed har selskabet ikke lidt under, den massive nedlukning men til gengæld klaret sig så godt, at man nu fremrykker forventningerne til indtjeneingen.

”Vi troede først, at vores fremgang i 2020 skyldtes beslutninger taget ude i virksomhederne før Coronakrisen ramte verden, men vores vækst er fortsat gennem året. Vi er tilfredse og positivt overraskede over, at vi midt i en verdensomspændende pandemi er kommet bedre ud af 2020, end vi både havde budgetteret og forventet, da vi gik ind i året,” siger Erik Damgaard, stifter og administrerende direktør i Uniconta, i en meddelelse.

Året ender dog stadig med et tab for selskabet på 4,8 millioner kroner. Det er dog en klar forbedring sammenlignet med 2019, hvor tabet på bundlinjen lød på 11,7 millioner kroner. Uniconta forventer, at man i 2021 kan lande et positivt resultat på bunden, lyder det i meddelelsen.

Telenor henter ny marketingsdirektør og topchef for CBB

Teleselskabet Telenor rokerer rundt på posterne i selskabet. Nikolaj Boserup bliver således ny direktør med ansvar for CBB.

Han er hentet internt og har indtil nu været som chef for Online og Marketing og senere for Salg og Marketing hos selskabet.

”Fra den første dag jeg trådte ind i CBB, har jeg følt mig hjemme. Jeg er til stadighed overvældet af den gode kultur, medmenneskeligheden og det at ville sine kollegaer og kunder det bedste. Jeg ser frem til en ekstremt spændende rejse for CBB, hvor vi med både spændende nye udfordringer i markedet og en industri i udvikling, skal skabe et endnu stærkere CBB for vores kunder. Jeg glæder mig derfor til nye udfordringer i min stilling som direktør med ansvar for CBB brad,” siger han i en meddelelse.

Samtidig bliver der også udnævnt en ny marketingschef for Telenor. Det bliver Anders Holvøe, der tidligere har været Head of Brand & Marketing hos Telenor.

”Vi er allerede nået langt med vores ambitioner, om at gøre det enkelt og trygt at være kunde hos Telenor, og jeg glæder mig til at være med til styrke brandet yderligere og vise, hvordan Telenor differentierer sig på markedet. Jeg har heldigvis et stærkt hold i ryggen, og sammen skal vi eksekvere på vores strategi og positionere vores stærke netværk og de tryghedsskabende services, som vores kunder har glæde af,” lyder det fra den nye marketingsansvarlige i teleselskabet.

Vacciner bliver solgt på dark web

Hele verden er i disse måneder optaget af at få vaccineret så mange som overhovedet muligt mod corona, så samfundet igen kan åbne op.

Den mulighed benytter man sig naturligvis også af i de mørke afkroge af internettet, hvor der ulovligt bliver solgt de eftertragtede vacciner.

Det viser en opgørelse som it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky står bag.

Prisen for en vaccine ligger på godt 3.000, der naturligvis skal betales i bitcoins. Sælgerne befinder sig primært i Frankrig, Tyskaland, Storbritannien og USA. De står for mellem 100 og 500 transaktioner dagligt, men Kaspersky understreger, at det er usikkert, om de kriminelle bagmænd rent faktisk har adgang til vacciner eller det er svindlere.

Det er ikke ualmindeligt, at man kan få adgang til en lang række ulovlige vare på nettet, men den store efterspørgsel får alligevel it-sikkerhedseksperterne til at være skeptiske over, om man også modtager produktet.

”Du kan finde næsten hvad som helst på the dark web, så det er ikke overraskende, at der er sælgere, der forsøger at udnytte vaccinationskapløbet. I løbet af det sidste år har der været en lang række svindlere, der udnytter coronapandemien, og mange af dem har succes. Lige nu sælges ikke kun vaccinedoser, men også vaccinationspas til rejser. Det er vigtigt for brugerne at være forsigtige med ethvert køb relateret til pandemien, og det er selvfølgelig aldrig en god idé at købe en vaccine fra the dark web," siger Dmitry Galov, sikkerhedsekspert hos Kaspersky.

Visma køber endnu et softwareselskab

It-virksomheden Visma har endnu engang købt op blandt mindre selskaber. Denne gang er det virksomheden TIMEmSYSTEM, der bliver en del af Visma.

Dermed udvider Visma sig eget økosystem med det nye software-selskab, der står bag et tidsregistreringsværktøj som Visma nu fremover også kan tilbyde.

“TIMEmSYSTEM bliver en del af Visma Custom Solutions og kommer dermed i selskab med en række andre software- og konsulentvirksomheder, hvor der er oplagte synergieffekter. De leverer løsninger inden for et område, som er core for Visma. Samtidig har vi en høj grad af overlap mellem kundesegmenterne ift. de øvrige selskaber i Visma Custom Solutions,” siger den danske direktør for Visma Custom Solution Lars Berthelsen.

De to parter oplyser ikke prisen for købet, men TIMEmSYSTEM omsatte i 2020 for 24,6 millioner kroner. Du kan læse mere om opkøbet på Vismas hjemmeside.

Youtube vil give Trump adgang igen

Videoplatformen Youtube, der er ejet af Google, vil igen give den tidligere præsident Donald Trump adgang til sin konto, når risikoen for voldelige optøjer er faldet.

Det skriver Reuters.

Youtube valgte på linje med en række andre sociale medier at udelukke Trump efter hundredevis af den tidligere præsidents støtter stormede den amerikanske kongresbygning.

Twitter har valgt at udelukke Trump permanent mens Facebook etiske råd med Helle Thorning-Schmidt i spidsen stadig er ved at tage en beslutning om afgørelsen skal være permanent. Men Youtube er altså klar til at give Trump adgang igen.

”Kanalen forbliver suspenderet på grund af risiko for at opildne til vold,” siger Susan Wojcicki ifølge nyhedsbureauet.