Artikel top billede

Planer om nyt Apple-produkt får dansk milliard-succes til drømme om ny vækst-driver: “Jeg tror der er mulighed for et stort skifte her, og så står Unity klar”

Unity er den suverænt mest værdifulde danske it-succes i 2021. Direktør Danny Lange tror på, at en ny produktlancering fra Apple kan være med til at skabe et stort skifte, der kan blive en ny vækstdriver for selskabets spiludviklingsværktøjer.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Blive klogere på, hvad der kan blive Unitys næste store vækst-driver
  • Få indsigt i, hvordan Unity arbejder med kunstig intelligens
1.397
7 min
Dansk-stiftede Unity blev i september børsnoteret på New York Stock Exchange med en markedsværdi på omkring 90 milliarder kroner.

Dermed er Unity det suverænt mest værdifulde it-selskab med danske aner nogensinde og lander derfor på en klar førsteplads på Computerworlds årlige opgørelse over de 50 mest værdifulde danske it-succeser.

Men kimen til Unitys succes blev for alvor lagt, da Apple i 2007 lancerede iPhonen og senere hen sin App Store.

Det åbnede et helt nyt og stort marked for apps, og her stod det dansk-stiftede selskab klar med sine værktøjer til app-udvikling.

Nu forudser Unity, at den hastige udviklingen inden for virtual reality (VR) og augmented reality (AR) kan føre til et nyt hardware-gennembrud, som også kan blive en ny vækstmotor for selskabet.