Artikel top billede

Streaming: Finalesæson af fremragende spionserie endelig tilgængelig i Danmark

Homeland lukker og slukker med sæson otte, der meget vel kan være en af en virkelig god series allerbedste.

Analytiker og agent Carrie Mathison (Claire Danes) er gået grueligt meget ondt igennem de seneste år.

I de første sæsoner af Homeland holdt hun øje med, om marinesergent Nicholas Brody (Damian Lewis) var vendt radikaliseret hjem fra et langvarigt fangeskab hos en flok grusomme islamister.

Efterfølgende har den bipolære agent været kloden rundt flere gange i mere eller mindre officiel sammenhæng. Sidst i sæson syv blev hun løsladt efter mere end et halvt års barsk russisk fangeskab, hvor hun blev nægtet den medicin, der holdt bare nogenlunde sammen på hendes skrøbelige sind.

Nu er ottende og sidste sæson af Homeland efter et års forsinkelse endelig tilgængelig herhjemme på streaming (Viaplay).

Da vi møder Carrie igen, er hun ikke i spor god form. Men det eneste, man kan være sikker på er, at situationen altid går fra skidt til værre.

I sæson otte beklæder hendes mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) posten som national sikkerhedsrådgiver, og han vil nu have hende til Afghanistan for at få lidt styr på situationen dernede. Det skal nok gå godt.

Homeland har gennem de senere år vist sig som den nok bedste og mest interessante nyfortolkning af en spiongenre, der ellers ofte har siddet fast i koldkrigsmudder.

Den er vanvittigt spændende, rørende og blander hightech, konspirationer, stormagtsspil, ekstremisme, skæg og blå briller på en måde, der forekommer troværdig. I hvert fald i det store og hele.

For, indrømmet: I perioder har handlingen forekommet at være lidt langt ude. Men alligevel er Homeland ofte blevet overhalet indenom af virkeligheden.

Eksempelvis når en russisk systemmodstander forgiftes gennem sine underbukser, en saudisk journalist skæres i småstykker på en ambassade – eller da en amerikansk præsident opfordrede den ophidsede pøbel til at marchere mod Capitol Hill. I dén sammenhæng forekommer nogle af de mere skøre påfund i Homeland at være helt plausible.

Ser man ikke allerede Homeland, så kan serien varmt anbefales. Den har også vundet et utal af priser, ligesom skuespil og casting er fremragende. Tager man et kig på IMDB, ser sæson otte ud til at lukke serien af i allerfineste stil: Samtlige afsnit får en bedømmelse over 8,1 og adskillige afsnit er helt oppe at ringe på en rating langt over 9.

Det lover ganske enkelt vanvittigt godt. Se traileren til sæson otte her.

Titel: Homeland. Sæson 1-8 kan ses på Viaplay (Netflix har sæson 1-7)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere