Artikel top billede

Streaming: Finalesæson af fremragende spionserie endelig tilgængelig i Danmark

Homeland lukker og slukker med sæson otte, der meget vel kan være en af en virkelig god series allerbedste.

Analytiker og agent Carrie Mathison (Claire Danes) er gået grueligt meget ondt igennem de seneste år.

I de første sæsoner af Homeland holdt hun øje med, om marinesergent Nicholas Brody (Damian Lewis) var vendt radikaliseret hjem fra et langvarigt fangeskab hos en flok grusomme islamister.

Efterfølgende har den bipolære agent været kloden rundt flere gange i mere eller mindre officiel sammenhæng. Sidst i sæson syv blev hun løsladt efter mere end et halvt års barsk russisk fangeskab, hvor hun blev nægtet den medicin, der holdt bare nogenlunde sammen på hendes skrøbelige sind.

Nu er ottende og sidste sæson af Homeland efter et års forsinkelse endelig tilgængelig herhjemme på streaming (Viaplay).

Da vi møder Carrie igen, er hun ikke i spor god form. Men det eneste, man kan være sikker på er, at situationen altid går fra skidt til værre.

I sæson otte beklæder hendes mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) posten som national sikkerhedsrådgiver, og han vil nu have hende til Afghanistan for at få lidt styr på situationen dernede. Det skal nok gå godt.

Homeland har gennem de senere år vist sig som den nok bedste og mest interessante nyfortolkning af en spiongenre, der ellers ofte har siddet fast i koldkrigsmudder.

Den er vanvittigt spændende, rørende og blander hightech, konspirationer, stormagtsspil, ekstremisme, skæg og blå briller på en måde, der forekommer troværdig. I hvert fald i det store og hele.

For, indrømmet: I perioder har handlingen forekommet at være lidt langt ude. Men alligevel er Homeland ofte blevet overhalet indenom af virkeligheden.

Eksempelvis når en russisk systemmodstander forgiftes gennem sine underbukser, en saudisk journalist skæres i småstykker på en ambassade – eller da en amerikansk præsident opfordrede den ophidsede pøbel til at marchere mod Capitol Hill. I dén sammenhæng forekommer nogle af de mere skøre påfund i Homeland at være helt plausible.

Ser man ikke allerede Homeland, så kan serien varmt anbefales. Den har også vundet et utal af priser, ligesom skuespil og casting er fremragende. Tager man et kig på IMDB, ser sæson otte ud til at lukke serien af i allerfineste stil: Samtlige afsnit får en bedømmelse over 8,1 og adskillige afsnit er helt oppe at ringe på en rating langt over 9.

Det lover ganske enkelt vanvittigt godt. Se traileren til sæson otte her.

Titel: Homeland. Sæson 1-8 kan ses på Viaplay (Netflix har sæson 1-7)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere