Streaming: Finalesæson af fremragende spionserie endelig tilgængelig i Danmark

Homeland lukker og slukker med sæson otte, der meget vel kan være en af en virkelig god series allerbedste.

Analytiker og agent Carrie Mathison (Claire Danes) er gået grueligt meget ondt igennem de seneste år.

I de første sæsoner af Homeland holdt hun øje med, om marinesergent Nicholas Brody (Damian Lewis) var vendt radikaliseret hjem fra et langvarigt fangeskab hos en flok grusomme islamister.

Efterfølgende har den bipolære agent været kloden rundt flere gange i mere eller mindre officiel sammenhæng. Sidst i sæson syv blev hun løsladt efter mere end et halvt års barsk russisk fangeskab, hvor hun blev nægtet den medicin, der holdt bare nogenlunde sammen på hendes skrøbelige sind.

Nu er ottende og sidste sæson af Homeland efter et års forsinkelse endelig tilgængelig herhjemme på streaming (Viaplay).

Da vi møder Carrie igen, er hun ikke i spor god form. Men det eneste, man kan være sikker på er, at situationen altid går fra skidt til værre.

I sæson otte beklæder hendes mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) posten som national sikkerhedsrådgiver, og han vil nu have hende til Afghanistan for at få lidt styr på situationen dernede. Det skal nok gå godt.

Homeland har gennem de senere år vist sig som den nok bedste og mest interessante nyfortolkning af en spiongenre, der ellers ofte har siddet fast i koldkrigsmudder.

Den er vanvittigt spændende, rørende og blander hightech, konspirationer, stormagtsspil, ekstremisme, skæg og blå briller på en måde, der forekommer troværdig. I hvert fald i det store og hele.

For, indrømmet: I perioder har handlingen forekommet at være lidt langt ude. Men alligevel er Homeland ofte blevet overhalet indenom af virkeligheden.

Eksempelvis når en russisk systemmodstander forgiftes gennem sine underbukser, en saudisk journalist skæres i småstykker på en ambassade – eller da en amerikansk præsident opfordrede den ophidsede pøbel til at marchere mod Capitol Hill. I dén sammenhæng forekommer nogle af de mere skøre påfund i Homeland at være helt plausible.

Ser man ikke allerede Homeland, så kan serien varmt anbefales. Den har også vundet et utal af priser, ligesom skuespil og casting er fremragende. Tager man et kig på IMDB, ser sæson otte ud til at lukke serien af i allerfineste stil: Samtlige afsnit får en bedømmelse over 8,1 og adskillige afsnit er helt oppe at ringe på en rating langt over 9.

Det lover ganske enkelt vanvittigt godt. Se traileren til sæson otte her.

Titel: Homeland. Sæson 1-8 kan ses på Viaplay (Netflix har sæson 1-7)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.