Artikel top billede

(Foto: PR/ Kristian Brasen)

Telia har ødelagt 650 stjålne telefoner med nyt software siden sidste år

En ny software ødelægger mobiltelefoner, så tyve, der har fået fingre i enhederne, ikke kan bruge dem. Tele-leverandøren Telia har taget værktøjet i brug efter en stribe røverier.

Et nyt sporingssystem, der blevet taget i brug sidste år i april, har givet tele-leverandøren Telia mulighed for at spærre stjålne mobiltelefoner, så de er komplet ubrugelige.

Det skriver Berlingske.

Ud fra telefonens IMEI-nummer på 15 unikke cifre, sporer softwaren telefonen og blokerer den, så snart den kobler sig på et mobilnet.

I alt er 650 mobiler, der er stjålet i posten eller i Telias forretninger, blevet spærret. Det har i alt løbet op i spærring af telefoner af en værdi på fem millioner kroner.

23 procent af disse telefoner er spærret i Danmark, mens 22,3 procent er spærret fra tyske mobilnet. 9,4 procent dukkede op i Polen.

System bruges efter røverier

Telia satte gang i det nye spærringssystem, efter at tele-kæden havde oplevet tyverier af mobiler i flere butikker.

I et af tilfældene bandt rumænske gerningsmænd butiksmedarbejderne, hvorefter de stak af med 70 iPhones.

Flere af disse telefoner dukkede siden op på radaren i Frankfurt og Berlin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere