Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Mark Zuckerberg vil erstatte fysiske møder med augmented reality i kampen for klimaet

Facebook er snart på gaden med et sæt smart glasses, der kan vise simpel Augmented Reality. Brillerne er første spadestik på vejen mod at erstatte behovet for transport med møder i AR.

Træt af Teams og Zoom-møder?

Måske bliver aldrig igen rigtigt færdige med virtuelle møder, hvis vi skal tro Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Han forudser, at folk i 2030 kunne bruge avancerede smarte briller til at "teleportere" til placeringer som andre folks hjem og tale til dem, som om de var fysisk til stede, så personlige møder kunne erstattes af en headsetbaseret digital oplevelse.

Det skriver CNBC.

Denne måde at mødes på vil potentielt skabe reduktion i rejser for forretning eller fornøjelse, som kunne hjælpe med at mindste klimaændringer, siger Zuckerberg i et interview med The Information.

″Der vil selvfølgelig blive ved med at være biler og fly og alt det der. Men jo mere vi kan teleportere rundt, eliminerer vi ikke kun personligt pendleri og den slags ting for os induviduelt. Jeg synes, det også er bedre for samfundet og for planeten generelt,” sagde Zuckerberg.

Han beskriver visionen om et par computerdrevne briller, der ser normale ud, men som kan vise indhold som et lag på den virkelige verden bag de gennemsigtige skærme.

”I stedet for at ringe til nogen eller have en videochat, teleporterer du bare. Og du sidder dér, og de er på deres sofa, og det føles som om, I er der sammen,” forklarer Zuckerberg.

I sidste ende kunne Augmented Reality give arbejdstagere mulighed for at bo, hvor de vil, foreslår Facebook-stifteren.

Zuckerbergs interview kommer i forbindelse med, at SoMe-giganten planlægger at frigive et par smart glasses sammen medRay-Ban senere på året.

Disse vil dog ikke være "fuldt AR". De vil altså ikke kunne vise avancerede virtuelle objekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere