Mark Zuckerberg vil erstatte fysiske møder med augmented reality i kampen for klimaet

Facebook er snart på gaden med et sæt smart glasses, der kan vise simpel Augmented Reality. Brillerne er første spadestik på vejen mod at erstatte behovet for transport med møder i AR.

Træt af Teams og Zoom-møder?

Måske bliver aldrig igen rigtigt færdige med virtuelle møder, hvis vi skal tro Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Han forudser, at folk i 2030 kunne bruge avancerede smarte briller til at "teleportere" til placeringer som andre folks hjem og tale til dem, som om de var fysisk til stede, så personlige møder kunne erstattes af en headsetbaseret digital oplevelse.

Det skriver CNBC.

Denne måde at mødes på vil potentielt skabe reduktion i rejser for forretning eller fornøjelse, som kunne hjælpe med at mindste klimaændringer, siger Zuckerberg i et interview med The Information.

″Der vil selvfølgelig blive ved med at være biler og fly og alt det der. Men jo mere vi kan teleportere rundt, eliminerer vi ikke kun personligt pendleri og den slags ting for os induviduelt. Jeg synes, det også er bedre for samfundet og for planeten generelt,” sagde Zuckerberg.

Han beskriver visionen om et par computerdrevne briller, der ser normale ud, men som kan vise indhold som et lag på den virkelige verden bag de gennemsigtige skærme.

”I stedet for at ringe til nogen eller have en videochat, teleporterer du bare. Og du sidder dér, og de er på deres sofa, og det føles som om, I er der sammen,” forklarer Zuckerberg.

I sidste ende kunne Augmented Reality give arbejdstagere mulighed for at bo, hvor de vil, foreslår Facebook-stifteren.

Zuckerbergs interview kommer i forbindelse med, at SoMe-giganten planlægger at frigive et par smart glasses sammen medRay-Ban senere på året.

Disse vil dog ikke være "fuldt AR". De vil altså ikke kunne vise avancerede virtuelle objekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.