Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Mark Zuckerberg vil erstatte fysiske møder med augmented reality i kampen for klimaet

Facebook er snart på gaden med et sæt smart glasses, der kan vise simpel Augmented Reality. Brillerne er første spadestik på vejen mod at erstatte behovet for transport med møder i AR.

Træt af Teams og Zoom-møder?

Måske bliver aldrig igen rigtigt færdige med virtuelle møder, hvis vi skal tro Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Han forudser, at folk i 2030 kunne bruge avancerede smarte briller til at "teleportere" til placeringer som andre folks hjem og tale til dem, som om de var fysisk til stede, så personlige møder kunne erstattes af en headsetbaseret digital oplevelse.

Det skriver CNBC.

Denne måde at mødes på vil potentielt skabe reduktion i rejser for forretning eller fornøjelse, som kunne hjælpe med at mindste klimaændringer, siger Zuckerberg i et interview med The Information.

″Der vil selvfølgelig blive ved med at være biler og fly og alt det der. Men jo mere vi kan teleportere rundt, eliminerer vi ikke kun personligt pendleri og den slags ting for os induviduelt. Jeg synes, det også er bedre for samfundet og for planeten generelt,” sagde Zuckerberg.

Han beskriver visionen om et par computerdrevne briller, der ser normale ud, men som kan vise indhold som et lag på den virkelige verden bag de gennemsigtige skærme.

”I stedet for at ringe til nogen eller have en videochat, teleporterer du bare. Og du sidder dér, og de er på deres sofa, og det føles som om, I er der sammen,” forklarer Zuckerberg.

I sidste ende kunne Augmented Reality give arbejdstagere mulighed for at bo, hvor de vil, foreslår Facebook-stifteren.

Zuckerbergs interview kommer i forbindelse med, at SoMe-giganten planlægger at frigive et par smart glasses sammen medRay-Ban senere på året.

Disse vil dog ikke være "fuldt AR". De vil altså ikke kunne vise avancerede virtuelle objekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere