Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Mark Zuckerberg vil erstatte fysiske møder med augmented reality i kampen for klimaet

Facebook er snart på gaden med et sæt smart glasses, der kan vise simpel Augmented Reality. Brillerne er første spadestik på vejen mod at erstatte behovet for transport med møder i AR.

Træt af Teams og Zoom-møder?

Måske bliver aldrig igen rigtigt færdige med virtuelle møder, hvis vi skal tro Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Han forudser, at folk i 2030 kunne bruge avancerede smarte briller til at "teleportere" til placeringer som andre folks hjem og tale til dem, som om de var fysisk til stede, så personlige møder kunne erstattes af en headsetbaseret digital oplevelse.

Det skriver CNBC.

Denne måde at mødes på vil potentielt skabe reduktion i rejser for forretning eller fornøjelse, som kunne hjælpe med at mindste klimaændringer, siger Zuckerberg i et interview med The Information.

″Der vil selvfølgelig blive ved med at være biler og fly og alt det der. Men jo mere vi kan teleportere rundt, eliminerer vi ikke kun personligt pendleri og den slags ting for os induviduelt. Jeg synes, det også er bedre for samfundet og for planeten generelt,” sagde Zuckerberg.

Han beskriver visionen om et par computerdrevne briller, der ser normale ud, men som kan vise indhold som et lag på den virkelige verden bag de gennemsigtige skærme.

”I stedet for at ringe til nogen eller have en videochat, teleporterer du bare. Og du sidder dér, og de er på deres sofa, og det føles som om, I er der sammen,” forklarer Zuckerberg.

I sidste ende kunne Augmented Reality give arbejdstagere mulighed for at bo, hvor de vil, foreslår Facebook-stifteren.

Zuckerbergs interview kommer i forbindelse med, at SoMe-giganten planlægger at frigive et par smart glasses sammen medRay-Ban senere på året.

Disse vil dog ikke være "fuldt AR". De vil altså ikke kunne vise avancerede virtuelle objekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.