Artikel top billede

Tesla svarer på hacket af sine overvågningsvideoer: Involverede kun kinesiske produktionssteder

Tesla har sammen med en række andre store virksomheder været udsat for en hacking-demonstration. Hackeren har stået frem. Nu svarer Tesla også på angrebet.

Nu svarer Tesla på det cyberbrud på virksomhedens overvågningskameraer, der fandt sted tirsdag.

Gerningspersonen bag angrebet er en schweizisk softwareudvikler, der - efter udviklerens eget udsagn - har brudt ind i overvågningsleverandøren Verkada systemer, som et led i at sætte fokus på overvågning.

Det skriver Reuters.

Tillie Kottmann, som softwareudvikleren hedder, har sammen med en gruppe fundet loginoplysninger til Verkadas administrative værktøjer, der lå offentligt online.

Derfra har de benyttet adgangen til at komme ind i flere virksomheders videoovervågningskameraer, hvilket resulterede i at Kottmann blandt andet kunne fremvise skærmbilleder indefra et Tesla-lager samt et fængsel i Alabama.

Læs også: Teslas og en række andre store virksomheders Verkada-overvågningskameraer hacket

Tesla har ind til nu ikke reageret på henvendelser om en kommentar. Men i en erklæring til Reuters oplyser Tesla Kina nu, at hackinghændelsen kun involverede en af Teslas leverandørers produktionssteder i Kinas Henan-provins. Og hverken dets Shanghai-bilfabrik eller showrooms var berørt.

Elbilsproducenten fortæller også, at data fra leverandørens fabrik blev gemt lokalt, og at der ikke var nogen sikkerhedsrisiko nævnt i hackinghændelsen. Det har stoppet kameraerne på leverandørens fabrik i at virke og forbinde til internettet.

Også en række andre virksomheders Verkada-overvågningskameraer blev hacket. Bandt andet softwareproducenterne Cloudflare og identitets- og adgangsstyringsselskabet Okta.

Okta svarer, at det fortsat undersøger sagen, men at dets tjeneste ikke blev berørt.

Cloudflare har tidligere meldt ud, at dets sikkerhedsforanstaltninger er designet til at blokere for små lækager vokser sig til store sikkerhedshændelser. De siger desuden, at ingen kundedata blev påvirket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere