Artikel top billede

Teslas og en række andre store virksomheders Verkada-overvågningskameraer hacket

En softwareudvikler og hacker har delt hemmelige billeder indefra en række virksomheder og organisationer - herunder Tesla og Okta. Hacket er sket som en demonstration, siger gerningspersonen selv.

En schweizisk softwareudvikler, Tillie Kottmann, har delt skærmbilleder på Twitter fra et Tesla-lager i Californien og et fængsel i Alabama i beskeder til Reuters.

Kottmann, der er kendt for at finde sikkerhedsfejl i mobilapps og andre systemer, sagde, at de - Tillie Kottmann, ifølge Reuters, sammen med en gruppe - ønsker at henlede opmærksomheden på den gennemgribende overvågning af mennesker.

Gruppen fandt loginoplysninger til Verkadas administrative værktøjer, der lå offentligt online.

Verkada anerkendte, at der er sket et indbrud og melder ud, at kamera-leverandøren har deaktiveret alle interne administratorkonti for at forhindre uautoriseret adgang.

Desuden melder selskabet, der lige nu arbejder både ekstrene og interne sikkehedsteams på sagen. Verkada har desuden underettet både myndigheder og kunder om hændelsen.

Kottmann selv fortæller, at Verkada afskar hackerne adgangen nogle timer før Bloomberg først rapporterede overtrædelsen tirsdag.

Overvågningskameraer kunne være sprængbræt til resten af virksomheden

Nu var dette en demonstration, men hacking-gruppen kunne have brugt kontrol over kameraudstyret til at få adgang til andre dele af virksomhedsnetværk hos blandt andet Tesla, softwareproducenterne Cloudflare og identitets- og adgangsstyringsselskabet Okta.

Cloudflare har reageret på brudet ved at melde ud, at dets sikkerhedsforanstaltninger er designet til at blokere for at små lækager ender i en større hændelse.

Desuden siger virksomheden, at ingen kundedata blev påvirket.

Tesla og Okta har ikke reageret på anmodninger om kommentarer.

En liste over Verkada-brugerkonti, som hackegruppen har leveret til Reuters inkluderer tusindvis af organisationer, herunder fitness-kæden Bay Club og transportteknologi-startuppet Virgin Hyperloop.

Reuters kan dog ikke verificere hverken ​​listen eller skærmbilleder sendt af Kottmann, men ,aterialet inkluderede detaljerede data og matchede andet materiale fra Verkada.

Madison County Fængsel i Alabama, Bay Club og Virgin Hyperloop har heller ikke reagereret på anmodninger om kommentar.

Verkada skilter med, på sin hjemmeside, at virksomheden har over 5.200 kunder - herunder byer, colleges og hoteller. Dens kameraer er populære, fordi de parres med software for at søge efter bestemte personer eller genstande.

Delte billeder af kvindlige kolleger

Verkada foretog en sikkerhedskontrol så sent som sidste år, efter at Vice rapporterede, at nogle medarbejdere havde brugt firmaets kameraer og dets ansigtsgenkendelsesteknologi til at tage og dele fotos af kvindelige kolleger.

Administrerende direktør af Verkada Filip Kaliszan beskrev senere opførslen som ”uhyggelig” og sagde, at tre personer var blevet fyret over hændelsen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere