Artikel top billede

Teslas og en række andre store virksomheders Verkada-overvågningskameraer hacket

En softwareudvikler og hacker har delt hemmelige billeder indefra en række virksomheder og organisationer - herunder Tesla og Okta. Hacket er sket som en demonstration, siger gerningspersonen selv.

En schweizisk softwareudvikler, Tillie Kottmann, har delt skærmbilleder på Twitter fra et Tesla-lager i Californien og et fængsel i Alabama i beskeder til Reuters.

Kottmann, der er kendt for at finde sikkerhedsfejl i mobilapps og andre systemer, sagde, at de - Tillie Kottmann, ifølge Reuters, sammen med en gruppe - ønsker at henlede opmærksomheden på den gennemgribende overvågning af mennesker.

Gruppen fandt loginoplysninger til Verkadas administrative værktøjer, der lå offentligt online.

Verkada anerkendte, at der er sket et indbrud og melder ud, at kamera-leverandøren har deaktiveret alle interne administratorkonti for at forhindre uautoriseret adgang.

Desuden melder selskabet, der lige nu arbejder både ekstrene og interne sikkehedsteams på sagen. Verkada har desuden underettet både myndigheder og kunder om hændelsen.

Kottmann selv fortæller, at Verkada afskar hackerne adgangen nogle timer før Bloomberg først rapporterede overtrædelsen tirsdag.

Overvågningskameraer kunne være sprængbræt til resten af virksomheden

Nu var dette en demonstration, men hacking-gruppen kunne have brugt kontrol over kameraudstyret til at få adgang til andre dele af virksomhedsnetværk hos blandt andet Tesla, softwareproducenterne Cloudflare og identitets- og adgangsstyringsselskabet Okta.

Cloudflare har reageret på brudet ved at melde ud, at dets sikkerhedsforanstaltninger er designet til at blokere for at små lækager ender i en større hændelse.

Desuden siger virksomheden, at ingen kundedata blev påvirket.

Tesla og Okta har ikke reageret på anmodninger om kommentarer.

En liste over Verkada-brugerkonti, som hackegruppen har leveret til Reuters inkluderer tusindvis af organisationer, herunder fitness-kæden Bay Club og transportteknologi-startuppet Virgin Hyperloop.

Reuters kan dog ikke verificere hverken ​​listen eller skærmbilleder sendt af Kottmann, men ,aterialet inkluderede detaljerede data og matchede andet materiale fra Verkada.

Madison County Fængsel i Alabama, Bay Club og Virgin Hyperloop har heller ikke reagereret på anmodninger om kommentar.

Verkada skilter med, på sin hjemmeside, at virksomheden har over 5.200 kunder - herunder byer, colleges og hoteller. Dens kameraer er populære, fordi de parres med software for at søge efter bestemte personer eller genstande.

Delte billeder af kvindlige kolleger

Verkada foretog en sikkerhedskontrol så sent som sidste år, efter at Vice rapporterede, at nogle medarbejdere havde brugt firmaets kameraer og dets ansigtsgenkendelsesteknologi til at tage og dele fotos af kvindelige kolleger.

Administrerende direktør af Verkada Filip Kaliszan beskrev senere opførslen som ”uhyggelig” og sagde, at tre personer var blevet fyret over hændelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere