Artikel top billede

Kassettebåndets opfinder er død: "Vi var bare drenge der legede"

Han opfandt kassettebåndet for 60 år siden. Og han havde også en finger med i spillet da CD'en blev udviklet. Den hollandske ingeniør Lou Ottens er død - 94 år gammel.

Lou Ottensen var chef for produktudviklingen i det hollandske elektronikselskab Philips. Og her startede en lyd-æra, da ingeniøren i disse år udviklede en lille kasse, lige til at putte i lommen, der kunne afspille musik.

Det første kassettebånd blev vist frem på en elektronikmesse i Berlin i 1963.

Det skriver Berlingske.

"Compact Cassette" som modellen hed blev standarden, da både Philips og Sony tog den til sig.

Ingenøren indså dog aldrig den revolutionkassetttebåndet startede. Til hollandske dagblad Eindhovens, har han sagt:

Næh. vi var små drenge, som havde det sjovt med at leve. Vi følte ikke, at vi foretog os noget større. det var en slags sport."

Men sporten blev alligevel til en slags forretning. Modellen er gennem de sidste 60 år blevet solgt i ove 100 milliarder eksemplarer. Og i computerens spæde start fungerede den fikse lomme-kasse som erstatning for harddisken.

20 år efter sin opfindelse var Lou Ottens også med i arbejdet med at udvikle cd'en, som var endnu mere kompakt - og så slap man for båndsalat.

Lou Ottens døde i weekenden i sin hjembu Duizel - 94 år gammel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere