Artikel top billede

Nu skyder Google tilbage på Microsoft: ’I er villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer’

Det fyger med anklager fra Google mod Microsoft ovenpå selskabets tørn over det australske medie-marked.

Microsoft bidrog til, at gøre det dyrt for Google, da den Seattle-baserede software-gigant bakkede op om et australsk lovforslag, der i sidste instans vil kræve at søgemaskiner, og derfor også Google, skulle betale medier for at indeksere deres indhold.

På Googles Keyword platform, giver selskabets globale juridiske chef, Kent Walker, Microsoft igen, ved at kalde Microsofts bestræbelser for ’angreb på det åbne internet, ’kynisk opportunisme, og ’et skalkeskjul for SolarWinds angrebet’.

Efter indledende passager om, al det han hævder Google gør for at understøtte journalistik og journalister, kommer han med den første bredside mod Microsoft:

”De tyr til den velkendte drejebog med angreb på rivaler og lobby-arbejde, der tilgodeser deres egne interesser. Nu kommer de med lidt for belejlige påstande og er endda villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer, for at undergrave en rival.”

Anklagerne efterfølges af et nyt angreb, hvor Google beskylder Microsoft for at udvise ’kynisk corporate opportunisme’, ved at forsøge at drage opmærksomheden væk fra det kritiske Solar Winds angreb.

”Det er ikke noget tilfælde, at Microsoft nyfundne angrebsiver kommer ovenpå SolarWinds angrebet, på et tidspunkt hvor myndigheder, NATO allierede, banker, NGO’er, teleselskaber, infrastruktur, politi- og brandmyndigheder, hospitaler og ,givetvis, nyhedsmedier er blevet ramt igennem en Microsoft-sårbarhed,” lyder det fra Google-chefen.

Google-kritikken kommer ovenpå, at Microsoft chef-strateg, Brad Smith, i februar plæderede for at den australske model overføres til USA som ’den helt rigtige løsning til teknologi, journalisme og sågar det amerikanske demokrati’.

Dengang pointerede Microsoft-chefen hvordan forskning viser, at nyhedssider genererer trafik for 4,7 milliarder dollar for Google hvert år, uden at søgegiganten bidrager nævneværdigt til de sider, der har genereret trafikken.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.