Artikel top billede

(Foto: Photo by Mitchell Luo on Unsplash)

Nu skyder Google tilbage på Microsoft: ’I er villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer’

Det fyger med anklager fra Google mod Microsoft ovenpå selskabets tørn over det australske medie-marked.

Microsoft bidrog til, at gøre det dyrt for Google, da den Seattle-baserede software-gigant bakkede op om et australsk lovforslag, der i sidste instans vil kræve at søgemaskiner, og derfor også Google, skulle betale medier for at indeksere deres indhold.

På Googles Keyword platform, giver selskabets globale juridiske chef, Kent Walker, Microsoft igen, ved at kalde Microsofts bestræbelser for ’angreb på det åbne internet, ’kynisk opportunisme, og ’et skalkeskjul for SolarWinds angrebet’.

Efter indledende passager om, al det han hævder Google gør for at understøtte journalistik og journalister, kommer han med den første bredside mod Microsoft:

”De tyr til den velkendte drejebog med angreb på rivaler og lobby-arbejde, der tilgodeser deres egne interesser. Nu kommer de med lidt for belejlige påstande og er endda villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer, for at undergrave en rival.”

Anklagerne efterfølges af et nyt angreb, hvor Google beskylder Microsoft for at udvise ’kynisk corporate opportunisme’, ved at forsøge at drage opmærksomheden væk fra det kritiske Solar Winds angreb.

”Det er ikke noget tilfælde, at Microsoft nyfundne angrebsiver kommer ovenpå SolarWinds angrebet, på et tidspunkt hvor myndigheder, NATO allierede, banker, NGO’er, teleselskaber, infrastruktur, politi- og brandmyndigheder, hospitaler og ,givetvis, nyhedsmedier er blevet ramt igennem en Microsoft-sårbarhed,” lyder det fra Google-chefen.

Google-kritikken kommer ovenpå, at Microsoft chef-strateg, Brad Smith, i februar plæderede for at den australske model overføres til USA som ’den helt rigtige løsning til teknologi, journalisme og sågar det amerikanske demokrati’.

Dengang pointerede Microsoft-chefen hvordan forskning viser, at nyhedssider genererer trafik for 4,7 milliarder dollar for Google hvert år, uden at søgegiganten bidrager nævneværdigt til de sider, der har genereret trafikken.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere