Artikel top billede

(Foto: Photo by Mitchell Luo on Unsplash)

Nu skyder Google tilbage på Microsoft: ’I er villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer’

Det fyger med anklager fra Google mod Microsoft ovenpå selskabets tørn over det australske medie-marked.

Microsoft bidrog til, at gøre det dyrt for Google, da den Seattle-baserede software-gigant bakkede op om et australsk lovforslag, der i sidste instans vil kræve at søgemaskiner, og derfor også Google, skulle betale medier for at indeksere deres indhold.

På Googles Keyword platform, giver selskabets globale juridiske chef, Kent Walker, Microsoft igen, ved at kalde Microsofts bestræbelser for ’angreb på det åbne internet, ’kynisk opportunisme, og ’et skalkeskjul for SolarWinds angrebet’.

Efter indledende passager om, al det han hævder Google gør for at understøtte journalistik og journalister, kommer han med den første bredside mod Microsoft:

”De tyr til den velkendte drejebog med angreb på rivaler og lobby-arbejde, der tilgodeser deres egne interesser. Nu kommer de med lidt for belejlige påstande og er endda villige til at smadre den måde, det åbne internet fungerer, for at undergrave en rival.”

Anklagerne efterfølges af et nyt angreb, hvor Google beskylder Microsoft for at udvise ’kynisk corporate opportunisme’, ved at forsøge at drage opmærksomheden væk fra det kritiske Solar Winds angreb.

”Det er ikke noget tilfælde, at Microsoft nyfundne angrebsiver kommer ovenpå SolarWinds angrebet, på et tidspunkt hvor myndigheder, NATO allierede, banker, NGO’er, teleselskaber, infrastruktur, politi- og brandmyndigheder, hospitaler og ,givetvis, nyhedsmedier er blevet ramt igennem en Microsoft-sårbarhed,” lyder det fra Google-chefen.

Google-kritikken kommer ovenpå, at Microsoft chef-strateg, Brad Smith, i februar plæderede for at den australske model overføres til USA som ’den helt rigtige løsning til teknologi, journalisme og sågar det amerikanske demokrati’.

Dengang pointerede Microsoft-chefen hvordan forskning viser, at nyhedssider genererer trafik for 4,7 milliarder dollar for Google hvert år, uden at søgegiganten bidrager nævneværdigt til de sider, der har genereret trafikken.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere