Artikel top billede

Visma køber dansk softwarevirksomhed: Andet opkøb af aarhusiansk selskab på under et døgn

For anden gang på under et døgn kan den danske softwarevirksomhed Visma præsentere et nyt opkøb. Denne gang er det et softwareværktøj til vikar-virksomheder, der bliver en del af koncernen.

Softwarekæmpen Visma har endnu engang haft den store pengepung fremme og køber den aarhusianske virksomhed Temponizer.

Selskabet specialiserer sig i software til vikarbureauer, og det passer lige ind i det, som Visma ellers kan tilbyde, lyder det fra den nye ejer.

“Vi er hele tiden på udkig efter banebrydende SaaS-løsninger. Temponizer leverer en stærk løsning, som effektivt automatiserer håndteringen af vikarer for både vikarbureauer, deres medarbejdere og kunder,” lyder det fra Monika Juul Henriksen, administrerende direktør i Visma Enterprise.

Det er anden gang på under et døgn, at Visma-koncernen kan annoncere et nyt opkøb.

Mandag meddelte selskabet, at man købte et andet aarhusiansk firma, nemlig IT Minds, der indtil nu har været ejet af EG.

Det nyeste opkøb mener Monika Juul Henriksen passer perfekt ind i Vismas eksisterende setup.

“I Visma Enterprise kan vi til gengæld understøtte og optimere Temponizers løsning med vores veletablerede og stærke infrastruktur, blandt andet når det gælder vigtige instanser som for eksempel e-boks og SKAT,” siger hun i en meddelelse.

Læs mere her: EG sælger aarhusianske IT Minds til Visma: Passer ikke længere ind i strategien

Fortsætter som selvstændig virksomhed

Opkøbet sker ifølge Visma selv for at styrke selskabets position som markedsleder inden for HRM-løsninger og -services til det danske marked.

“Der er et enormt uudnyttet potentiale for at automatisere administrativt tunge og komplekse HRM-processer i rigtig mange virksomheder. Den krise, vi oplever netop nu, har for alvor kastet lys på, hvor vigtig digitalisering er for at skabe tid og overskud i virksomhederne,” siger Monika Juul Henriksen.

"Mange virksomheder arbejder i dag professionelt med HR og har taget digitale løn- og HR-løsninger til sig, men vi ser stadig et kæmpe potentiale for at automatisere manuelle transaktioner og processer," siger hun.

Temponizer fortsætter som selstændig virksomhed under Visma-koncernen og dermed fortsætter stifter Claus Alexander Rasmussen i spidsen for selskabet.

“Jeg er overbevist om, at købet vil understøtte vores ambition om at skabe endnu mere værdi og mere relevante og fremtidssikre løsninger til vores kunder. Vi ser et stort potentiale i Visma Enterprises robuste infrastruktur i løn-processerne,” udtaler Claus Alexander Rasmussen og fortsætter:

“Med Visma i ryggen er der ingen tvivl om, at vi kan styrke vores position i Danmark og på andre markeder, hvor Visma allerede har et godt fodfæste. Samtidig giver det vores medarbejdere mulighed for at blive en del af et større fagligt fællesskab, hvor de får rig mulighed for at videreudvikle sig.”

Temponizer blev stiftet for 10 år siden i Grenaa på Djursland, hvor selskabet fortsat kommer til at ligge.

De to parter oplyser ikke prisen for opkøbet. Men i sit seneste regnskab havde Temponizer en bruttofortjeneste på 10,4 millioner kroner.

Læs også:

Mikrobetalinger har været dømt ude - men er ifølge Martin Thorborg en af de hotteste trends i forretningssoftware netop nu

Billy-ejeren Ageras får kapitalindsprøjtning på 450 millioner kroner: Skal sætte turbo på international vækst og opkøb

SAP ligger højest: Disse ERP-virksomheder har det højeste lønniveau i Danmark