Artikel top billede

Udstilling: Krig, krumsabler og jagt på Davids Samling

Kommende specialudstilling vil vise de mange facetter af en rig og avanceret tradition for fremstilling og anvendelse af våben.

Museerne har som alle andre haft et nedslående år, men begynder nu at varme op til en sæson, hvor man ikke skal lukke ned i tide og utide.

Det gælder blandt andet den internationalt anerkendte og meget smukke Davids Samling, der 26. marts – eller hvornår museet nu ellers får lov at åbne igen – slår dørene op for en specialudstilling med titlen Kamp, jagt og pragt: Våben fra den islamiske verden 1500-1850.

Udstillingen er interessant, fordi man får blik for, at den islamiske våbentradition er andet og mere end blot de obligatoriske krumsabler, som der dog naturligvis også vil være nogle af.

Der er mange facetter i udstillingen, som tegner til at blive usædvanligt flot og omfattende.

Samtidig er det ambitionen at give et indblik i en mangfoldig og teknisk avanceret tradition for at fremstille våben til både hverdag, jagt, krig og ceremonier.

Mange af de udstillede genstande stammer fra ellers hermetisk lukkede private samlinger og udstilles for allerførste gang i offentligheden.

Læs mere om udstillingen her.

Titel: Kamp, jagt og pragt: Våben fra den islamiske verden 1500-1850. Udstillingen åbner 26. marts (eller så snart efter som det bliver muligt af hensyn til COVID-19) på Davids Samling, Kronprinsessegade 30-32, Kbh. K.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere