Artikel top billede

Udstilling: Krig, krumsabler og jagt på Davids Samling

Kommende specialudstilling vil vise de mange facetter af en rig og avanceret tradition for fremstilling og anvendelse af våben.

Museerne har som alle andre haft et nedslående år, men begynder nu at varme op til en sæson, hvor man ikke skal lukke ned i tide og utide.

Det gælder blandt andet den internationalt anerkendte og meget smukke Davids Samling, der 26. marts – eller hvornår museet nu ellers får lov at åbne igen – slår dørene op for en specialudstilling med titlen Kamp, jagt og pragt: Våben fra den islamiske verden 1500-1850.

Udstillingen er interessant, fordi man får blik for, at den islamiske våbentradition er andet og mere end blot de obligatoriske krumsabler, som der dog naturligvis også vil være nogle af.

Der er mange facetter i udstillingen, som tegner til at blive usædvanligt flot og omfattende.

Samtidig er det ambitionen at give et indblik i en mangfoldig og teknisk avanceret tradition for at fremstille våben til både hverdag, jagt, krig og ceremonier.

Mange af de udstillede genstande stammer fra ellers hermetisk lukkede private samlinger og udstilles for allerførste gang i offentligheden.

Læs mere om udstillingen her.

Titel: Kamp, jagt og pragt: Våben fra den islamiske verden 1500-1850. Udstillingen åbner 26. marts (eller så snart efter som det bliver muligt af hensyn til COVID-19) på Davids Samling, Kronprinsessegade 30-32, Kbh. K.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere