Artikel top billede

Ombudsmanden vil granske skatteforvaltningens it-systemer: Sætter undersøgelser i gang

Skatteforvaltningens mange it-systemer skal nu kigges efter i sømmene for at se, om de lever op til lovgivningen. Arbejdet er allerede sparket i gang, hvor to systemer nu undersøges.

Skatteforvaltningens it-systemer skal nu kigges efter i sømmene.

Det er ombudsmandens skattekontor, der i den følgende tid vil undersøge nogle af forvaltningen eksisterende systemer for at vurdere, om løsningerne lever op til de retssikkerhedsgarantier, der følger med forvaltningsretten.

Det skriver Folketingets Ombudsmand i en meddelelse.

Skattekontoret vil desuden gennemgå it-systemer, der er under udvikling.

"Digitalisering af dele af den offentlige forvaltning kan give store fordele for både borger og forvaltning. Også på skatteområdet. Det er derfor positivt, at skattemyndighederne løbende gennemfører nye digitaliseringstiltag," lyder det fra ombudsmand Niels Fenger, der fortsætter:

"Samtidig er det afgørende, at it-systemerne udvikles og anvendes på en måde, så man undgår fejl i forhold til borgerne. Én fejl i et it-system på skatteområdet kan således hurtigt ramme et stort antal skatteborgere. Derfor fokuserer vi i den kommende tid på digitalisering inden for skatteområdet,” siger ombudsmand Niels Fenger.

De første systemer undersøges nu

Arbejdet er skudt i gang, og ombudsmandens skattekontor har iværksat to undersøgelser af it-projekter i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som hører under Skatteministeriet.

Her skal der undersøges en opgradering af et digitalt journaliseringssystem og en indberetsningsløsning i forhold til deleøkonomi, hvor indtægter indberettes fra udlejning af blandt andet bil, bolig og båd, lyder det.

Når alle it-systemerne er gennemgået vil resultaterne samles i en temarapport om digitalisering af sagsbehandlingen hos skattemyndighederne, fremgår det.

Læs også: Lillian Mogensen står i spidsen for skats nye it-tilsyn: "Vi ved, hvad det er for nogle håndtag, man kan rykke i, hvis man er kommet i en krise"




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Senior software developer

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere