Artikel top billede

Ombudsmanden vil granske skatteforvaltningens it-systemer: Sætter undersøgelser i gang

Skatteforvaltningens mange it-systemer skal nu kigges efter i sømmene for at se, om de lever op til lovgivningen. Arbejdet er allerede sparket i gang, hvor to systemer nu undersøges.

Skatteforvaltningens it-systemer skal nu kigges efter i sømmene.

Det er ombudsmandens skattekontor, der i den følgende tid vil undersøge nogle af forvaltningen eksisterende systemer for at vurdere, om løsningerne lever op til de retssikkerhedsgarantier, der følger med forvaltningsretten.

Det skriver Folketingets Ombudsmand i en meddelelse.

Skattekontoret vil desuden gennemgå it-systemer, der er under udvikling.

"Digitalisering af dele af den offentlige forvaltning kan give store fordele for både borger og forvaltning. Også på skatteområdet. Det er derfor positivt, at skattemyndighederne løbende gennemfører nye digitaliseringstiltag," lyder det fra ombudsmand Niels Fenger, der fortsætter:

"Samtidig er det afgørende, at it-systemerne udvikles og anvendes på en måde, så man undgår fejl i forhold til borgerne. Én fejl i et it-system på skatteområdet kan således hurtigt ramme et stort antal skatteborgere. Derfor fokuserer vi i den kommende tid på digitalisering inden for skatteområdet,” siger ombudsmand Niels Fenger.

De første systemer undersøges nu

Arbejdet er skudt i gang, og ombudsmandens skattekontor har iværksat to undersøgelser af it-projekter i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som hører under Skatteministeriet.

Her skal der undersøges en opgradering af et digitalt journaliseringssystem og en indberetsningsløsning i forhold til deleøkonomi, hvor indtægter indberettes fra udlejning af blandt andet bil, bolig og båd, lyder det.

Når alle it-systemerne er gennemgået vil resultaterne samles i en temarapport om digitalisering af sagsbehandlingen hos skattemyndighederne, fremgår det.

Læs også: Lillian Mogensen står i spidsen for skats nye it-tilsyn: "Vi ved, hvad det er for nogle håndtag, man kan rykke i, hvis man er kommet i en krise"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere