Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Global chip-mangel kan få priser på pc'er og smartphones til at stige inden længe

Den globale mangel på computerchip kan nu for alvor få konsekvenser for brugerne. Prisstigninger på en række produkter kan nemlig være lige om hjørnet.

Forbrugere verden over kan snart mærke en direkte konsekvens af den globale mangel på computer-chips.

En lang række it-produkter som mobiltelefoner, fjernsyn og biler, hvor chip i dag er en central komponent står nemlig over for prisstigninger som følge af manglen på den vigtige it-del.

Det skriver avisen The Guadian.

“Der er ikke noget tegn på at udbuddet kan følge med eller efterspørgslen falder, derfor stiger priserne på tværs af leverandørkæden. Det vil kunne mærkes hos forbrugerne. Forvent at biler bliver dyrere, forvent at telefoner bliver dyrere. Dette års iPhone kommer ikke til at være billigere end forrige år,” siger Neil Campling, der er analytiker hos fiansselskabet Mirabaud.

Verdens førende leverandører af computer-chip har i månedsvis advaret imod, at verden står over for en større mangel på chip.

Det har blandt andet fået den amerikanske præsident Joe Biden til at give en større hjælpepakke, der skal sikre flere chip til USA.

I EU har kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, bebudet, at 20 procent af verdens chip skal produceres i netop EU.

Læs mere her:

USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Vestager vil skaffe 10 millioner flere it-medarbejdere og sætte turbo på cloud-udrulning: Står klar med 1.100 milliarder på digital omstilling
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.