Artikel top billede

Global chip-mangel kan få priser på pc'er og smartphones til at stige inden længe

Den globale mangel på computerchip kan nu for alvor få konsekvenser for brugerne. Prisstigninger på en række produkter kan nemlig være lige om hjørnet.

Forbrugere verden over kan snart mærke en direkte konsekvens af den globale mangel på computer-chips.

En lang række it-produkter som mobiltelefoner, fjernsyn og biler, hvor chip i dag er en central komponent står nemlig over for prisstigninger som følge af manglen på den vigtige it-del.

Det skriver avisen The Guadian.

“Der er ikke noget tegn på at udbuddet kan følge med eller efterspørgslen falder, derfor stiger priserne på tværs af leverandørkæden. Det vil kunne mærkes hos forbrugerne. Forvent at biler bliver dyrere, forvent at telefoner bliver dyrere. Dette års iPhone kommer ikke til at være billigere end forrige år,” siger Neil Campling, der er analytiker hos fiansselskabet Mirabaud.

Verdens førende leverandører af computer-chip har i månedsvis advaret imod, at verden står over for en større mangel på chip.

Det har blandt andet fået den amerikanske præsident Joe Biden til at give en større hjælpepakke, der skal sikre flere chip til USA.

I EU har kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, bebudet, at 20 procent af verdens chip skal produceres i netop EU.

Læs mere her:

USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Vestager vil skaffe 10 millioner flere it-medarbejdere og sætte turbo på cloud-udrulning: Står klar med 1.100 milliarder på digital omstilling