USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Verden mangler i øjeblikket computerchip, og derfor vil USA's præsident Joe Biden investere 37 milliarder dollar i den amerikanske chipindustri.

Mangel på computer-chip har fået amerikanske bilproducenterne og andre industrivirksomheder til at neddrosle produktionen.

I nogle tilfælde har bilproducenteret været nødt til at fjerne folk fra produktionslinjerne, fordi manglen på chip har skabt flaskehalse i produktionen.

Derfor meddeler den amerikanske præsident Joe Biden ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han vil presse på for at staten kan investere 37 milliarder dollar (cirka 225 milliarer kroner) i at styrke den amerikanske produktion af computer-chip.

”Jeg har instrueret højtstående medlemmer af min administration i, at de i samarbejde med erhvervslivet skal identificere årsager til den aktuelle mangel på computer-chip,” sagde Joe Biden onsdag og tilføjede:

”Kongressen har nu godkendt en lov, men der er brug af 37 milliarder dollar for at sikre den nødvendige kapacitet.”

Flere årsager til chip-mangel
Ifølge det amerikanske medie CNBC skyldes den aktuelle chipmangel en lang række årsager.

Blandt andet har efterspørgslen efter computerchip været højere end normalt under pandemien, derudover er dele af chipindustiren i gang med en omstilling af deres forretningsmodeller og sidst men ikke mindst har dele af den kinesiske chip-industri været ramt af handelskrigen mellem USA og Kina.

Ifølge Reuters har Joe Biden beordret en granskning af suppy-chainen for fire kritiske produkter. Det gælder computerchip, store batterier til elektriske biler, lægemidler samt sjældne jordarter og mineraler.

Læs også: Intel, Qualcomm og AMD i fælles opråb til Joe Biden: Byg en chipfabrik i USAPremium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.