Artikel top billede

Bog: Byg apps og protoyper uden kodeevner og hjælp fra it-afdelingen

NO-CODE af Jacob Bøtter er en god, praktisk og pædagogisk guide til at komme i gang med at bygge små IT-løsninger på egen hånd – uden at kunne programmere.

De fleste virksomheder har mindst én medarbejder, som undertiden får ideer til apps og tjenester, der kan automatisere forløb eller gøre trælse opgaver lidt nemmere.

På et tidspunkt tager vedkommende mod til sig og mødes med it-afdelingen, der udtrykker høflig interesse efterfulgt af et teknisk foredrag på flydende højelversprog og endelig den uomgængelige konklusion:

”Jojo, det er en fin idé. Bestemt. Men det bliver besværligt. Og tidskrævende. Og meget, meget dyrt. Og vi er jo allerede presset på ressourcer, såeh… Men hvis du skaffer en sponsor i ledergruppen og en ekstra udvikler, kan vi måske se på et proof of concept? Nå, men det kan du jo vende tilbage på. Var der ellers noget, vi skulle drøfte?”

Hvorefter vedkommende pakker sin gode idé sammen og går slukøret tilbage til skrivebordet. For det er nok også bedst sådan… Eller er det?

I sin nye bog, NO-CODE, argumenterer Jacob Bøtter for, at en række værktøjer har gjort det nemmere at udvikle både automatiseringsforløb og prototyper uden forhåndskendskab til kode og udviklingsmetodikker.

Det gør det overkommeligt at bygge små løsninger på egen hånd til hjælp i dagligdagen. Eller at skabe prototyper og prøve af på kollegerne, om den gode idé nu også fungerer i praksis.

For hvis konceptet viser sig at holde vand, står man langt stærkere med en fungerende prototype og praktiske erfaringer fra kollegerne, når projektet skal til eksamen hos ledelse og IT.

Praktik slår ganske enkelt PowerPoint og løse strøtanker anytime og gør springet fra idé til virkelighed kortere. Ligeledes øger kendskabet til basal udvikling værdien på et jobmarked, hvor IT-færdigheder parret med andre faglige spidskompetencer er i høj kurs.

NO-CODE er en pædagogisk og praktisk anlagt bog, der præsenterer sine læsere for den nødvendige metodik og en række services, der gør det muligt at komme i mål.

Jacob Bøtter foregøgler ikke læseren, at færdighederne kommer af sig selv. Tværtimod vil det være nødvendigt med tålmodighed, stædighed og en vis portion gå-på-mod. Ligeledes vil man i perioder opleve fortvivlelse og frustrationer, når teknikken ikke vil spille bold.

Men sådan er det som bekendt med en hvilken som helst færdighed, der er værd at bruge tid på at lære, og med NO-CODE inspireres og holdes man i hånden undervejs. Hvilket alt andet lige gør det nemmere at komme godt i gang, holde ved og nå i mål.

Læs mere på forfatterens hjemmeside, hvor man også kan hente et uddrag fra bogen.

Titel: NO-CODE. Forfatter: Jacob Bøtter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere