Artikel top billede

Sundhed.dk og Min Sundhed-appen blev lagt ned: Nu vil direktøren opruste systemerne

Tirsdag blev Sundhed.dk og MinSundhed-appen mødt af et massivt pres, der endte i nedbrud og lange svartider. Nu vil direktøren opruste med endnu flere servere, så systemerne kan holde til presset fra danskere, der skal tjekke coronapasset.

Tirsdag morgen var MinSundhed-appen nede og Sundhed.dk måtte tage et køsystem i brug.

Brugerne stormede nemlig ind på platformene for at se deres coronapas, der meget snart bliver en stor del af danskernes hverdag.

Platformene havde svært ved at holde til presset, men det skal snart være slut, skriver DR.

Morten Elbæk Petersen, der er direktør for Sundhed.dk, som står bag begge platforme, vil nemlig opruste systemerne.

"Vi har ret store ambitioner om at træde nogle skridt op, men det tager noget tid, og vi må samtidigt holde fokus på den udfordring, vi har lige nu, og se på, hvordan kan vi håndtere det," siger han og tilføjer:

Ved juletid opjusterede Sundhed.dk med døgnteknikere og gik fra en til fire servere. Nu lyder ambitionen at gå fra fire til seks, hvilket allerede er ved at blive implementeret, tilføjer direktøren.

Læs også: Min Sundhed-appen er nede: Danskerne vælter ind for at tjekke coronapas

Sent mandag aften præsenterede folketingets partier på nær Nye Borgerlige den samlede genåbningsplan. Her blev både Sundhed.dk og MinSundhed-appen nævnt af Mette Frederiksen (S).

Dette udløste den store brugerstrøm mod platformene tirsdag morgen.

Planen indebærer nemlig, at coronapasset fremover skal bruges som adgangsbillet til blandt andet restauranter, frisører og koncerter.

Om to måneder vil direktør Morten Elbæk Petersen ikke længere stå med dette problem på hånden, da Netcompanys nye coronapas-app skulle være klar ultimo maj.

Det kan du læse mere om her: Få overblikket over coronapasset: Sådan vil din digitale adgangsbillet fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere