Sundhed.dk og Min Sundhed-appen blev lagt ned: Nu vil direktøren opruste systemerne

Tirsdag blev Sundhed.dk og MinSundhed-appen mødt af et massivt pres, der endte i nedbrud og lange svartider. Nu vil direktøren opruste med endnu flere servere, så systemerne kan holde til presset fra danskere, der skal tjekke coronapasset.

Tirsdag morgen var MinSundhed-appen nede og Sundhed.dk måtte tage et køsystem i brug.

Brugerne stormede nemlig ind på platformene for at se deres coronapas, der meget snart bliver en stor del af danskernes hverdag.

Platformene havde svært ved at holde til presset, men det skal snart være slut, skriver DR.

Morten Elbæk Petersen, der er direktør for Sundhed.dk, som står bag begge platforme, vil nemlig opruste systemerne.

"Vi har ret store ambitioner om at træde nogle skridt op, men det tager noget tid, og vi må samtidigt holde fokus på den udfordring, vi har lige nu, og se på, hvordan kan vi håndtere det," siger han og tilføjer:

Ved juletid opjusterede Sundhed.dk med døgnteknikere og gik fra en til fire servere. Nu lyder ambitionen at gå fra fire til seks, hvilket allerede er ved at blive implementeret, tilføjer direktøren.

Læs også: Min Sundhed-appen er nede: Danskerne vælter ind for at tjekke coronapas

Sent mandag aften præsenterede folketingets partier på nær Nye Borgerlige den samlede genåbningsplan. Her blev både Sundhed.dk og MinSundhed-appen nævnt af Mette Frederiksen (S).

Dette udløste den store brugerstrøm mod platformene tirsdag morgen.

Planen indebærer nemlig, at coronapasset fremover skal bruges som adgangsbillet til blandt andet restauranter, frisører og koncerter.

Om to måneder vil direktør Morten Elbæk Petersen ikke længere stå med dette problem på hånden, da Netcompanys nye coronapas-app skulle være klar ultimo maj.

Det kan du læse mere om her: Få overblikket over coronapasset: Sådan vil din digitale adgangsbillet fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.