Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

Støttepartier kritiserer regeringen for at fortsætte med mobil-overvågning

Et nyt forslag om logning af danskernes mobildata møder kritik fra SF, Radikale og Enhedslisten.

Regeringen vil nu ændre på reglerne for logning af mobildata.

Men forslaget møder ifølge nyhedsbureauet Ritzau modstand fra regeringens støttepartier, der mener, at der stadigvæk lægges op til en for omfangsrig registrering af danskernes mobildata.

”I den model, der fremlægges, går man enormt langt for at bevare mest mulig logning. Det synes jeg, er stærkt problematisk,” oplyser retsordfører Karina Lorentzen (SF) i et skriftligt til Ritzau.

Reaktion på EU-dom

Den nye lovforslag er en reaktion på, at EU-domstolen i oktober slog fast, at medlemslandene ikke lovligt kan foretage ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata.

Ifølge domstolen kan denne form for logning kun gennemføres lovligt i begrænsede perioder i forbindelse med tilfælde, hvor der er en akut trussel mod den nationale sikkerhed.

Som en konsekvens af dommen vil regeringen ifølge det nye forslag kun være i stand til at pålægge teleselskaber at foretage en målrettet logning, der retter sig mod specifikke personer eller særlige geografiske områder.

Til gengæld lægger loven op til, at teleselskaberne med henblik på at beskytte den nationale sikkerhed fortsat skal pålægges at logge data i et år ad gangen.

Det nye forslag fra regeringen møder ifølge Ritzau ikke alene kritik fra SF, men også fra Radikale og Enhedslisten, der også ønsker at begrænse logningen af danskernes mobilbrug.

Læs også: Danske teleselskaber skal fortsætte logning, selvom EU-domstol har erklæret det ulovligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere