Artikel top billede

Støttepartier kritiserer regeringen for at fortsætte med mobil-overvågning

Et nyt forslag om logning af danskernes mobildata møder kritik fra SF, Radikale og Enhedslisten.

Regeringen vil nu ændre på reglerne for logning af mobildata.

Men forslaget møder ifølge nyhedsbureauet Ritzau modstand fra regeringens støttepartier, der mener, at der stadigvæk lægges op til en for omfangsrig registrering af danskernes mobildata.

”I den model, der fremlægges, går man enormt langt for at bevare mest mulig logning. Det synes jeg, er stærkt problematisk,” oplyser retsordfører Karina Lorentzen (SF) i et skriftligt til Ritzau.

Reaktion på EU-dom

Den nye lovforslag er en reaktion på, at EU-domstolen i oktober slog fast, at medlemslandene ikke lovligt kan foretage ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata.

Ifølge domstolen kan denne form for logning kun gennemføres lovligt i begrænsede perioder i forbindelse med tilfælde, hvor der er en akut trussel mod den nationale sikkerhed.

Som en konsekvens af dommen vil regeringen ifølge det nye forslag kun være i stand til at pålægge teleselskaber at foretage en målrettet logning, der retter sig mod specifikke personer eller særlige geografiske områder.

Til gengæld lægger loven op til, at teleselskaberne med henblik på at beskytte den nationale sikkerhed fortsat skal pålægges at logge data i et år ad gangen.

Det nye forslag fra regeringen møder ifølge Ritzau ikke alene kritik fra SF, men også fra Radikale og Enhedslisten, der også ønsker at begrænse logningen af danskernes mobilbrug.

Læs også: Danske teleselskaber skal fortsætte logning, selvom EU-domstol har erklæret det ulovligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere