Artikel top billede

Google og Microsoft i fælles browser-initiativ: Vil udrydde disse fem kompatibilitetsproblemer

Som led et nyt initiativ har Google og Microsoft i fællesskab identificeret fem store kompatibilitetsproblemer på nettet, som de nu ønsker at udrydde.

Det skal være lettere at udvikle hjemmesider, der virker gnidningsløst på tværs af de mest populære browsere.

Derfor er Google, Microsoft samt en større del af web-miljøet gået sammen med om et tiltag, som de har døbt #compat2021.

I et blogindlæg oplyser selskaberne, at målet er at udrydde de største kompatibilitetsproblemer mellem de store browsere.

På baggrund af en række data om rapporterede fejl, brugerdata og brugerundersøgelser har selskaberne bag initiativet indentificeret de fem største problemer som webudviklere kæmper med, når de skal udvikle hjemmesider, som skal se ens ud i de mest populære webbrowsere.

Ifølge tal fra Statcounter sidder Googles Chrome-browser i øjeblikket på knap 64 procent af markedet.

Apples Safari er næststørst med en markedsandel 19 procent, mens Firefox og Microsofts Edge sidder på henholdsvis 3,8 og 3,4 procent af markedet.

Læs også: Microsoft hægter sig på Google efter skift til Chromium

De fem store problemer

En af de most udbredte problemer kan henføres til CSS Flexbox, hvorr flexindhold kan blive strukket forskelligt på tværs af browsere.

Det nye intiaitiv vil også forsøge at afhjælpe et problem med CSS Grid, der i fremtiden også skal kunne bruges til at oprette animerede tabeller med browsere, der gør brug af browsermotorerne Chromium og Webkit.

Indtil videre er det kun Mozillas Gecko-motor, der understøtter denne funktionalitet.

Derudover ønsker de også sikre at såkaldte ”sticky elementer” fastholder deres position på tværs af browser.

Initiativet ønsker ligeledes at sikre at elementer fastholder deres dimensioner i højde og bredde på tværs af browser, og sidst men ikke mindst skal 3D-effekter i højere grad se ens ud på tværs af browsere.

Læs også: Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dagePremium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.