Artikel top billede

(Foto: 2017 Getty Images / Dave Kotinsky)

Microsoft hægter sig på Google efter skift til Chromium

Fremover sætter Microsoft tempoet op for opdateringer til selskabets Edge-browser. Dermed kommer den amerikanske it-gigant til at følge opdateringerne fra Google Chrome.

Microsoft har ændret udgivelserne af nye opdateringer til sin Edge-browser.

Fremover kan man forvente, at der kommer nye opdateringer hver måned. Dermed sætter Microsoft tempoet markant op i forhold til tidligere.

Skiftet sker, fordi Microsoft har valgt at basere sin Edge-browser på Googles Chromium-motor. Derfor har man også valgt at følge Googles release-cyklus, der for nyligt blev skruet op fra hver sjette til hver fjerde uge.

"Som bidragsyder til Chromium-projektet ser vi frem til den nye fire ugers release-cyklus kadance, som Google har annonceret, for at bidrage med innovation til vores kunder," lyder det fra Microsofts Edge-team en et blog-post.

Læs også: Microsoft blacklister hjemmesider med Internet Explorer: Tvinger brugerne over på Edge i stedet

Google traf beslutningen om at sætte tempoet op for nye større opdateringer for at følge med konkurrenten Mozilla Firefox.

Selvom opdateringen kan virke som en mindre ændring, er det dog ikke et skift der kommer til at ske henover natten. Microsoft forventer at ændringen kommer til at ske mellem opdateringen fra Chrome 94 til 95. Den forventes ved udgangen af september.

Google Chrome er stadig den altdominerende markedsleder inden for browsere. Det sker på trods af at både Edge og Apples safri-browser er standard på alle Windows og Mac-enheder.

I en opgørelse fra november sad Google på hele 69,3 procent af browser-markedet. Selskabet har dog måtte opgive en del af markedet til Microsoft.

Chromium er blevet motoren bag en lang række browsere. Foruden Edge og Chrome bruger også langt mindre udbredte browsere som Brave og Opera grundstenene i tjenesten.

Netop fordi det er Google, der står bag Chromium er det også den amerikanske søgegigant, der tager beslutningerne i forhold til nye udrulninger, og det er usikkert, hvor meget Microsoft har at skulle sige.

Læs mere her: Brugen af Microsofts Edge-browser vinder kraftigt frem - Chrome går tilbage