Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Microsoft hægter sig på Google efter skift til Chromium

Fremover sætter Microsoft tempoet op for opdateringer til selskabets Edge-browser. Dermed kommer den amerikanske it-gigant til at følge opdateringerne fra Google Chrome.

Microsoft har ændret udgivelserne af nye opdateringer til sin Edge-browser.

Fremover kan man forvente, at der kommer nye opdateringer hver måned. Dermed sætter Microsoft tempoet markant op i forhold til tidligere.

Skiftet sker, fordi Microsoft har valgt at basere sin Edge-browser på Googles Chromium-motor. Derfor har man også valgt at følge Googles release-cyklus, der for nyligt blev skruet op fra hver sjette til hver fjerde uge.

"Som bidragsyder til Chromium-projektet ser vi frem til den nye fire ugers release-cyklus kadance, som Google har annonceret, for at bidrage med innovation til vores kunder," lyder det fra Microsofts Edge-team en et blog-post.

Læs også: Microsoft blacklister hjemmesider med Internet Explorer: Tvinger brugerne over på Edge i stedet

Google traf beslutningen om at sætte tempoet op for nye større opdateringer for at følge med konkurrenten Mozilla Firefox.

Selvom opdateringen kan virke som en mindre ændring, er det dog ikke et skift der kommer til at ske henover natten. Microsoft forventer at ændringen kommer til at ske mellem opdateringen fra Chrome 94 til 95. Den forventes ved udgangen af september.

Google Chrome er stadig den altdominerende markedsleder inden for browsere. Det sker på trods af at både Edge og Apples safri-browser er standard på alle Windows og Mac-enheder.

I en opgørelse fra november sad Google på hele 69,3 procent af browser-markedet. Selskabet har dog måtte opgive en del af markedet til Microsoft.

Chromium er blevet motoren bag en lang række browsere. Foruden Edge og Chrome bruger også langt mindre udbredte browsere som Brave og Opera grundstenene i tjenesten.

Netop fordi det er Google, der står bag Chromium er det også den amerikanske søgegigant, der tager beslutningerne i forhold til nye udrulninger, og det er usikkert, hvor meget Microsoft har at skulle sige.

Læs mere her: Brugen af Microsofts Edge-browser vinder kraftigt frem - Chrome går tilbage
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.