Artikel top billede

TDC Net skruer gevaldigt op for hastigheden på fiberforbindelser til private: Mere end en fordobling med ny teknologi

Nu kan private fiberkunder, der kører på fiber hos TDC Net, snart købe sig til en betydelig hastighedsforbedring. Ny fiberteknologi gør det muligt at få op til 2.500 megabit per sekund. På længere sigt kan det blive til 10 gange den nuværende tophastighed.

Infrastrukturselskabet TDC Net ruller nu en ny fiberstandard ud på selskabets net, så privatkunder hos flere forskellige udbydere kan købe sig til en betydelig hastighedsforbedring - i første omgang op til 2.500 megabit per sekund begge veje.

På længere sigt vil TDC Net kunne udnytte standarden fuldt ud og tilbyde op til 10.000 megabit per sekund.

I første omgang bliver de nye muligheder tilbudt i blandt andet Aarhus, Aalborg, Odense og dele af Storkøbenhavn. Det sker ifølge en pressemeddelelse i løbet af dette forår.

Samtidig går TDC Net i gang med at forberede alle nye fiberforbindelser til også at kunne understøtte teknologien, der i løbet af de kommende år forventes at nå ud til cirka én million danske adresser.

Den nye fiberstandard, som TDC ruller ud, kaldes XGS-PON. Der er tale om en opdateret standard for såkaldt Passive Optical Networks (PON), der understøtter hurtigere dataoverførsel med op til 10 gigabit pr. sekund.

XGS-PON er en del af en familie af standarder kaldet gigabit-klar PON eller G-PON.

G-PON står for Gigabit PON eller 1 Gigabit PON.

I forkortelsensen XGS-PON refererer X’et til 10 gigabit pr. sekund, mens S’et refererer til ‘symetrisk’

Du kan læse mere om teknikken her.