TDC Net skruer gevaldigt op for hastigheden på fiberforbindelser til private: Mere end en fordobling med ny teknologi

Nu kan private fiberkunder, der kører på fiber hos TDC Net, snart købe sig til en betydelig hastighedsforbedring. Ny fiberteknologi gør det muligt at få op til 2.500 megabit per sekund. På længere sigt kan det blive til 10 gange den nuværende tophastighed.

Infrastrukturselskabet TDC Net ruller nu en ny fiberstandard ud på selskabets net, så privatkunder hos flere forskellige udbydere kan købe sig til en betydelig hastighedsforbedring - i første omgang op til 2.500 megabit per sekund begge veje.

På længere sigt vil TDC Net kunne udnytte standarden fuldt ud og tilbyde op til 10.000 megabit per sekund.

I første omgang bliver de nye muligheder tilbudt i blandt andet Aarhus, Aalborg, Odense og dele af Storkøbenhavn. Det sker ifølge en pressemeddelelse i løbet af dette forår.

Samtidig går TDC Net i gang med at forberede alle nye fiberforbindelser til også at kunne understøtte teknologien, der i løbet af de kommende år forventes at nå ud til cirka én million danske adresser.

Den nye fiberstandard, som TDC ruller ud, kaldes XGS-PON. Der er tale om en opdateret standard for såkaldt Passive Optical Networks (PON), der understøtter hurtigere dataoverførsel med op til 10 gigabit pr. sekund.

XGS-PON er en del af en familie af standarder kaldet gigabit-klar PON eller G-PON.

G-PON står for Gigabit PON eller 1 Gigabit PON.

I forkortelsensen XGS-PON refererer X’et til 10 gigabit pr. sekund, mens S’et refererer til ‘symetrisk’

Du kan læse mere om teknikken her.Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.