Artikel top billede

Efter salget af datingappen Grindr i 2020: Myndigheder blev muligvis vildledt

Noget tyder på, at salget af datingplatformen Grindr, der er for homoseksuelle, er godkendt på falske præmisser. Nye ejere afviser snyd.

Nogle af de vigtigste aktører i salget af Grindr sidste år påstås at have afgivet modstridende informationer til de regulerende myndigheder, ifølge en eksklusiv rapport fra Reuters.

Størstedelen af ​​uoverensstemmelserne ligger omkring James Lu, en kinesisk-amerikansk forretningsmand, der i øjeblikket fungerer som Grindrs formand og har en historie med adskillige mislykkede forsøg på at overtage datingplatformen.

Udvalget for Udenlandske Investeringer i De Forenede Stater (CFIUS) fik angiveligt at vide, at Lu ikke havde nogen tidligere forretninger med nøglerådgiveren Ding'an Fei fra Beijing Kunlun Tech under forhandlingerne.

”Investorerne og Ding’an Fei har på intet tidspunkt ført forretning sammen i deres personlige egenskaber forud for den foreslåede transaktion,” skrev Kunlun og investorgruppen, kaldet San Vicente Holdings, til CFIUS 27. marts 2020.

Det viste sig imidlertid, at de to herre begyndte at arbejde sammen i slutningen af ​​2019 under et af førnævnte forsøg på at skaffe midler til at erhverve sig Grindr.

Der er også beviser for, at de begge arbejdede for Life Concepts Holdings, en stor restaurantoperatør i Kina, på samme tid.

CFIUS kan muligvis være nødt til at genåbne sin gennemgang af transaktionen. For hvis de to forretningsmænd viser sig at være forbundet, kan det ugyldiggøre godkendelsen.

Grindrs nye ejere hævder, at alle formaliteter blev overholdt korrekt.

”En komplet og nøjagtig redegørelse for James Lu's forhold til Ding'an Fei samt hans investeringer og forretningsaktiviteter i Kina blev leveret til CFIUS inden agenturets godkendelse af San Vicente Holdings' erhvervelse af Grindr,” siger talsmanden Taylor Ingraham om sagen.

Journalister afslørede først de potentielle forbindelser i juni 2020 og tvang Grindr til at love, at alle bydende fik retfærdige og lige vilkår.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere