Artikel top billede

BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab

Et nyt samarbejde med fintech-selskabet Nordic API Gateway skal give BEC's kunder adgang til open banking.

Bankdatacentralen fra Roskilde, BEC, har indgået et samarbejde med den fremadstormende dansk fintech-virksomhed Nordic API Gateway.

Det skriver Børsen.

Formålet med samarbejdet er at sikre, at de 27 danske pengeinstitutter, der er kunder hos BEC, får adgang til open banking.

Kan give tredjepart adgang

Med open banking kan kunderne give en tredjepart adgang til bankdata og mulighed for at gennemføre transaktioner.

For nylig gennemførte Nordic API Gateway et lignende samarbejde med BEC’s konkurrent Bankdata.

“Vi arbejder hårdt på at åbne BEC’s bankplatform og er godt i gang med nye samarbejder med globalt førende teknologipartnere på en række områder. I et stærkt partnerskab med Nordic API Gateway kan vi nu også udvikle innovative servicer, der interagerer direkte med konti i andre pengeinstitutter,” siger Jesper Nielsen, administrerende direktør i BEC, til Børsen.

Vil lære af nye spillere

Ifølge Børsen dækker aftalen en fjerdedel af det danske bankmarked.

I et interview med Computerworld forklarede BEC-topchefen for nylig, at selskabet har behov for at skrue op for udviklingstempoet samt tage ved lære af en række af de nye spillere på fintech-markedet.

”Jeg vil gerne have, at vi bruger tiden på at løse svære problemer i stedet for at sidde i møder og diskutere,” sagde Jesper Nielsen til Computerworld.

Læse hele interviewet her:

Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere