Artikel top billede

Kæmpe pres på coronapas under genåbningen: Danskerne tjekkede testsvar en million gange

Cirka en million danskere skulle i går have adgang til deres coronpas, men Sundhed.dk klarede det store pres uden større problemer, lyder det fra tjenestens direktør.

Der var travlhed hos de danske frisører, tatovører og skønhedssaloner i går, da de liberale erhvervs genåbnede med krav om fremvisning af et coronapas.

Det afspejlede sig også i trafikken til sundhed.dk og appen Minsundhed, hvor folk kan finde dokumentation for deres vaccination eller negative testsvar, oplyser direktøren for Sundhed.dk Morten Elbæk Petersen til nyhedsbureauet Ritzau.

Ifølge nyhedsbureauet havde Sundhed.dk frem til klokken20 tirsdag aften 746.000 besøg, mens appen MinSundhed havde 314.000 besøg.

Travl dag

Det vil sige, at de to tjenester til sammen blev besøgt mere end én milliongange

Læs også: Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det

"Det har været en travl dag, men også en god dag. Vores løsninger har virket, så danskerne har kunnet bruge coronapasset til at deltage i genåbningen," siger direktøren til Ritzau.

I går advarede Sundhed.dk om, at danskerne skulle forberede sig om at blive ramt af kø, når de besøgte sitet under genåbningen.

Ifølge Morten Elbæk Petersen oversteg ventetiden dog ikke på noget tidspunkt mere end 4 til 5 minutter, mens brugere i en stor del af dagen kunne gå direkte ind på siden.

Læs også: Netcompany og Trifork vandt udbud om coronapas: Få alle detaljerne om appen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere