Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det

Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.

Den danske regering har sendt et app-baseret dansk coronapas i udbud, der efter planen skal være færdig til maj.

Men som vaccineret er det muligt at tage forskud på glæderne.

For allerede nu kan du få adgang til et coronapas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.

Det kan lade sig gøre via Sundhed.dk samt Sundheds.dk app, MinSundhed, der netop er blevet opdateret med coronapas-funktionaliteten.

Læs mere her: Finansminister Nicolai Wammen (S): Det digitale coronapas vil være klar til maj

Sådan finder du det
I appen MinSundhed finder du passet som et helt nyt punkt i den nederste menulinje i appen.

Klikker du på punktet Cororonapas bliver du bedt om at logge ind med NemID, og hvis du er blevet vaccineret, så danner appen et digitalt dokument, der dokumenterer din vaccination.

Det fremgår desuden af dokumentet, hvornår du har modtaget din vaccination og hvilken type vaccine, der er blevet anvendt.

Du behøver dog ikke at anvende MinSundheds-appen for at få adgang til dokumentet. Det kan også downloades i pdf-udgave fra sundhed.dk. Her kan du på samme måde downloade dokuenter, der dokumenterer dine seneste corona-test.

Læs også: Udbuddet til det digitale coronapas er skudt i gang

Kan bruges til udlandsrejser
Sundhed.dk oplyser, at coronapasset, der dokumenterer din vaccinations-status blandt kan anvendes i forbindelse med udlandsrejser.

Opdateringen til Sundhed.dk kommer samtidig med, at det er blevet annonceret, at EU-Kommissionen planlægger at udrulle et fælleseuropæisk system for coronapas, der skal gøre det lettere for EU-borgere at rejse på tværs landegrænser.

Læs også:

Netcompany og Trifork vandt udbud om coronapas: Få alle detaljerne om appen herPremium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.