Artikel top billede

Zoom stopper salg til den russiske stat: Nu truer russisk politiker med at blokere tjenesten

Kan en blokering af Zoom i Rusland være på vej? En politiker fra det russiske regeringsparti har luftet mulighedden efter, at Zoom har lagt den russiske stat på is.

En politiker fra det russiske regeringsparti, Forenet Rusland, foreslog onsdag, at landet kunne forbyde videokonference-platformen Zoom, der ellers har opnået stor udbredelse over hele verden under coronakrisen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om et forbud kommer ifølge Reuters efter, at Zoom angiveligt har bedt sine distributører om at bremse salget af abonnementer til russiske stats-instituioner.

”Rusland er ikke tilhænger af sanktioner, men hvis Zoom indtager denne position i forhold til statslige institutioner og virksomheder, så vil en blokering af tjenesten i vores territorium være en mulig gengældelse,” siger Alexander Bashkin, der er medlem af det russiske parlament for partiet Forenet Rusland til nyhedsbureauet RIA.

Dårligt forhold

Rusland forhold til udenlandske it-virksomheder har længe været under pres, fordi flere virksomheder ifølge Reuters ikke har efterkommet russiske krav om fjerne materiale fra deres platforme.

Samtidig truer de amerikanske myndigheder med skærpe sanktioner mod Rusland, der er mistænkt for at være involveret i flere cyberangeb mod amerikanske interesse.

Den russiske regering har oplyst, at den i nogle tilfælde har anvendt Zoom til internationale opkald, men at den russiske præsident Vladimir Putin kun sjældent anvender tjenesten.

”Overordnet set er vi ærgerlige og uforstående over for hvorfor statslige institutioner og læreranstalt i Rusland nu mister muligheden for at forlænge eksisterende kontrakter eller indgå nye,” siger Dmitry Peskov, talsmand for den russiske regering, ifølge Reuters.

Læs også: Microsoft Teams på vej med tre nye funktioner: Sådan kan du se de møder, som du er gået glip af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere