Zoom stopper salg til den russiske stat: Nu truer russisk politiker med at blokere tjenesten

Kan en blokering af Zoom i Rusland være på vej? En politiker fra det russiske regeringsparti har luftet mulighedden efter, at Zoom har lagt den russiske stat på is.

En politiker fra det russiske regeringsparti, Forenet Rusland, foreslog onsdag, at landet kunne forbyde videokonference-platformen Zoom, der ellers har opnået stor udbredelse over hele verden under coronakrisen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om et forbud kommer ifølge Reuters efter, at Zoom angiveligt har bedt sine distributører om at bremse salget af abonnementer til russiske stats-instituioner.

”Rusland er ikke tilhænger af sanktioner, men hvis Zoom indtager denne position i forhold til statslige institutioner og virksomheder, så vil en blokering af tjenesten i vores territorium være en mulig gengældelse,” siger Alexander Bashkin, der er medlem af det russiske parlament for partiet Forenet Rusland til nyhedsbureauet RIA.

Dårligt forhold
Rusland forhold til udenlandske it-virksomheder har længe været under pres, fordi flere virksomheder ifølge Reuters ikke har efterkommet russiske krav om fjerne materiale fra deres platforme.

Samtidig truer de amerikanske myndigheder med skærpe sanktioner mod Rusland, der er mistænkt for at være involveret i flere cyberangeb mod amerikanske interesse.

Den russiske regering har oplyst, at den i nogle tilfælde har anvendt Zoom til internationale opkald, men at den russiske præsident Vladimir Putin kun sjældent anvender tjenesten.

”Overordnet set er vi ærgerlige og uforstående over for hvorfor statslige institutioner og læreranstalt i Rusland nu mister muligheden for at forlænge eksisterende kontrakter eller indgå nye,” siger Dmitry Peskov, talsmand for den russiske regering, ifølge Reuters.

Læs også: Microsoft Teams på vej med tre nye funktioner: Sådan kan du se de møder, som du er gået glip af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på
DXC Technology er en af landets største it-leverandører til det offentlige, men virksomheden har ikke betalt selskabsskab den seneste årrække. Se selskabets svar her og de spørgsmål, som redaktionen har stillet.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.