Artikel top billede

Zoom stopper salg til den russiske stat: Nu truer russisk politiker med at blokere tjenesten

Kan en blokering af Zoom i Rusland være på vej? En politiker fra det russiske regeringsparti har luftet mulighedden efter, at Zoom har lagt den russiske stat på is.

En politiker fra det russiske regeringsparti, Forenet Rusland, foreslog onsdag, at landet kunne forbyde videokonference-platformen Zoom, der ellers har opnået stor udbredelse over hele verden under coronakrisen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om et forbud kommer ifølge Reuters efter, at Zoom angiveligt har bedt sine distributører om at bremse salget af abonnementer til russiske stats-instituioner.

”Rusland er ikke tilhænger af sanktioner, men hvis Zoom indtager denne position i forhold til statslige institutioner og virksomheder, så vil en blokering af tjenesten i vores territorium være en mulig gengældelse,” siger Alexander Bashkin, der er medlem af det russiske parlament for partiet Forenet Rusland til nyhedsbureauet RIA.

Dårligt forhold

Rusland forhold til udenlandske it-virksomheder har længe været under pres, fordi flere virksomheder ifølge Reuters ikke har efterkommet russiske krav om fjerne materiale fra deres platforme.

Samtidig truer de amerikanske myndigheder med skærpe sanktioner mod Rusland, der er mistænkt for at være involveret i flere cyberangeb mod amerikanske interesse.

Den russiske regering har oplyst, at den i nogle tilfælde har anvendt Zoom til internationale opkald, men at den russiske præsident Vladimir Putin kun sjældent anvender tjenesten.

”Overordnet set er vi ærgerlige og uforstående over for hvorfor statslige institutioner og læreranstalt i Rusland nu mister muligheden for at forlænge eksisterende kontrakter eller indgå nye,” siger Dmitry Peskov, talsmand for den russiske regering, ifølge Reuters.

Læs også: Microsoft Teams på vej med tre nye funktioner: Sådan kan du se de møder, som du er gået glip af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere